background img
banner
banner

Μόλις τρεις αστυνομικοί για την Αχαΐα…

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Μηδενικό χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα από τις συμπληρωματικές μεταθέσεις, τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αχαΐας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Σε επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που κοινοποιείται σε αρκετούς άλλους φορείς, η Ένωση καταγγέλλει το γεγονός ότι εγκρίθηκαν μόλις τρεις αστυνομικοί για την Αχαΐα, θεωρώντας την απόφαση αδιανόητη μετά από σειρά μάλιστα περιορισμένων ενισχύσεων κατά τα παρελθόντα έτη…

Την ίδια στιγμή που οι αστυνομικές υπηρεσίες της Αχαΐας υποστελεχώνονται, η εγκληματικότητα αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς όπως και γενικότερα οι δείκτες της παραβατικότητας, με τους εναπομείναντες άνδρες των υπηρεσιών και στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. να πασχίζουν ώστε να καλύψουν μία τόσο μεγάλη και με συνεχή περιστατικά, περιοχή.

Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, ΄΄το συμβούλιο μεταθέσεων στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα συνεδρίασε στις 18 Οκτωβρίου, με σκοπό να καθορίσει τον αριθμό των συναδέλφων που θα μετατεθούν ανά τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Χώρας. Σε πολλές διευθύνσεις ενίσχυση του Αρχηγείο ήταν μηδενικές με αποτέλεσμα την δημοσία καταγγελία εκ μέρους της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΑΣΥ) για την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης με τον εκπρόσωπό της να μειοψηφεί και να καταθέτει σχετικό Υπόμνημα καταγγελίας της όλης διαδικασίας. Δυστυχώς και στην περίπτωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας η ενίσχυση που λάβαμε ήταν μικρότερη και άνευ προηγουμένου. Συγκεκριμένα θα ενισχύσουν την περιοχή μας συνολικά τρεις Αστυνομικοί΄΄.

Έντονο το πρόβλημα στο Αίγιο

Όπως τονίζει η Ένωση, ΄΄θα περιμέναμε ειδικά στην παρούσα περίοδο όπου και η ηγεσία της Υπηρεσίας μας γνωρίζει παρά πολύ καλά και από πρώτο χέρι τα προβλήματα της περιοχής, να τύχουμε μιας διαφορετικής αντιμετώπισης. Προφανώς όμως, η ηγεσία, παρόλο που είναι κοινωνός των προβλημάτων της Αχαΐας, όπως μεταξύ άλλων η ελλιπής Αστυνόμευση της επαρχίας, θέμα που έχει τονιστεί και από τους Δημάρχους της περιοχής, η αναπτυσσόμενη νέα Ειδομένη που εγκυμονείται πέριξ του νέου λιμανιού της Πάτρας με αρκετά μάλιστα αιματηρά επεισόδια, οι διαρκείς ανάγκες μιας μεγαλούπολης όπως η Πάτρα αλλά και το Αίγιο με Περιφερειακά Νοσοκομεία, Αεροδρόμιο, Κατάστημα Κράτησης, Στρατιωτικές μονάδες, Πανεπιστήμιο και Τεχνολογικό Ίδρυμα με χιλιάδες φοιτητές, εκατοντάδες γεγονότα όπως διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, αθλητικά γεγονότα αλλά και δεκάδες καταυλισμούς, και χιλιόμετρα θανατηφόρα επικίνδυνου οδικού δικτύου, θεωρεί αρκετή ενίσχυση τους τρεις αυτούς Αστυνομικούς΄΄.

΄΄Τέτοιου είδους αποφάσεις εκτός του ότι αφήνουν τις Υπηρεσίες της επαρχίας υποστελεχωμένες, κρατώντας χιλιάδες συναδέλφους αιχμάλωτους στην πρωτεύουσα, καταστρέφουν κάθε ελπίδα για τον εργαζόμενο οικογενειάρχη Αστυνομικό που περιμένει να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Η λογική του ότι Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα δυστυχώς επανέρχεται και γίνεται καθεστώς΄΄, αναφέρει ακόμη η Ένωση, προσθέτοντας: ΄΄Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας καταγγέλλουμε την ενίσχυση αυτή, την θεωρούμε αδιανόητη μετά από σειρά μάλιστα περιορισμένων ενισχύσεων κατά τα παρελθόντα έτη και αρνούμαστε να την αποδεχθούμε΄΄.

Η Ένωση ζητά την παρέμβαση των τοπικών φορέων

Τέλος καλεί σε συστράτευση όλους τους φορείς της περιοχής, ζητώντας τους να κατακλίσουν με παρεμβάσεις τους το Υπουργείο και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές τους, αιτούμενοι την ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό. Παράλληλα, ζητά την άμεση επαναφορά των 6.700 οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν, ανά την επικράτεια, από την μνημονιακή πολιτική η οποία ακρωτηριάζει την αστυνόμευση της περιφέρειας και παρουσιάζει μια ψευδέστατη εικόνα πληρότητας προσωπικού…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr