background img
banner
banner

Επί τάπητος τα θέματα των αρτοποιών

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το τριήμερο 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρτοποιών στα Ιωάννινα, που επρόκειτο να ολοκληρωθεί χθες το βράδυ με την ψηφοφορία για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος. Το συνέδριο ήταν ουσιαστικό καθώς συζητήθηκαν θέματα ζωτικής σημασίας που αφορούν τον κλάδο των αρτοποιών ενώ είχε και αιγιώτικο «χρώμα» με την παρουσία των αντιπροσώπων της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγίου.

Συγκεκριμένα, στο Συνέδριο ήταν ο πρόεδρος της τοπικής Συντεχνίας Αρίστος Τηλιγάδης, ο οποίος είναι μέλος της απερχόμενης Ελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και ήταν εκ νέου υποψήφιος. Επίσης, παρέστη ο απερχόμενος ταμίας της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος για το Δ.Σ. Ανδρέας Παπαϊωάννου, καθώς και οι αντιπρόσωποι Πάνος Κουτρόπουλος και Δημήτρης Μπομποτσιάρης, οι οποίοι επίσης ψήφισαν για την ανάδειξη νέας διοίκησης, ελεγκτικής επιτροπής, αντιπροσώπων για το ΤΕΑΑ και για την ΓΣΕΒΕΕ.

Όπως μετέφερε στo “protionline.gr” ο κ. Τηλιγάδης, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο θέμα των μέτρων λειτουργίας των αρτοποιείων, αλλά και την προβολή του κλάδου. Είναι χαρακτηριστικό το θέμα που αναπτύχθηκε για τον «ελληνικό παραδοσιακό φούρνο του αύριο». Επίσης, έγινε διοικητικός απολογισμός από τον απερχόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μιχάλη Μούσιο και συζήτηση επ’ αυτού.

Προβληματίζει η επιβολή του τέλους για την πλαστική σακούλα

Επίσης, ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε, σύμφωνα με τον κ. Τηλιγάδη, ήταν η χρέωση της πλαστικής σακούλας με 0,03 ευρώ για την κάθε μία, τα οποία όμως δεν θα εισπράττει ο αρτοποιός, γεγονός που προβληματίζει τον κλάδο. Πρόκειται για την εφαρμογή της ΚΥΑ με την οποία καθορίζονται νέοι κανόνες σχετικά με την διάθεση πλαστικών σακουλών από τα καταστήματα λιανικής προς τον καταναλωτή, που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018. Οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτελούν περιεχόμενο εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή Οδηγία και σκοπό έχουν την μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των υδάτινων οικοσυστημάτων. Ωστόσο, η άποψη των μικρομεσαίων είναι ότι δεν πρέπει να συμπεριληφθούν στις υποχρεώσεις του νόμου οι επιχειρήσεις που διαθέτουν λιγότερες από δυο ταμειακές μηχανές, μία θέση η οποία δεν έγινε τελικά δεκτή.

Τέλος, χθες, τελευταία μέρα του συνεδρίου, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και η χρήση 2017-2020, η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός 2014-2017 και ο ισολογισμός.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr