background img
banner
banner

Ικανοποίηση για την πορεία της παραγωγής των minimi

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΩΝ ΕΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Επιθεώρηση της παραγωγής κυρίως για τα όπλα minimi, αλλά και εποικοδομητική συζήτηση με τους εργαζόμενους, εμπεριείχε η επίσκεψη στο εργοστάσιο των ΕΑΣ Αιγίου, που πραγματοποίησε ο Αιγιαλέας Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Θεόφιλος Βασιλείου, το πρωί της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου.

Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία παραγωγής, ενώ προερχόμενος από το εξωτερικό και από μία σειρά επαφών που πραγματοποίησε, εκτιμά ότι στον ορίζονται βρίσκονται νέες παραγγελίες που θα εξασφαλίσουν δουλειά στα ΕΑΣ για τα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας στo “protionline.gr” για την επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη στο τοπικό εργοστάσιο, ο κ. Βασιλείου είπε πως ΄΄ήταν μία επιθεώρηση της πορείας της παραγωγής κυρίως για τα όπλα minimi΄΄, τονίζοντας χαρακτηριστικά: ΄΄Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη ότι τον Δεκέμβριο θα παραδώσουμε 340 κομμάτια στον ελληνικό στρατό και μία πολύ ικανοποιημένος από την πορεία της παραγωγής. Θεωρώ πως το εργοστάσιο του Αιγίου είναι ο «πνεύμονας» και για τα οικονομικά τής εταιρείας αλλά και για την τοπική κοινωνία΄΄. Αναφορικά με την συνάντησή του με τους εργαζόμενους, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ, είπε: ΄΄Υπήρξε συνομιλία με το Σωματείο και με το σύνολο των εργαζομένων. Είμαστε σε μία κοινή προσπάθεια για το καλό των ΕΑΣ. Θεωρώ πως είμαστε σε μία εξαιρετική πορεία όσον αφορά ολόκληρα τα ΕΑΣ αλλά και ειδικότερα το εργοστάσιο του Αιγίου΄΄. Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί στο εργοστάσιο οι 35 εργαζόμενοι του υποκατασκευαστικού έργου και η εκπαίδευσή τους κρίνεται ικανοποιητική.

Σε ό,τι αφορά την έλλειψη πρώτων υλών για την οποία προειδοποιούσαν πριν λίγο καιρό οι εργαζόμενοι, ο κ. Βασιλείου ανέφερε πως ΄΄είναι προφανές ότι για να λειτουργεί το εργοστάσιο και να απαιτεί εργαζομένους υπό κατασκευαστική διαδικασία, έχει τις πρώτες ύλες για το προσεχές διάστημα για την ολοκλήρωση των όσων ήδη έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον μέχρι Ιανουάριο και Φεβρουάριο΄΄.
Παράλληλα, ερωτηθείς για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε στο εξωτερικό το προηγούμενο διάστημα, επισήμανε: ΄΄Προκύπτουν συμφωνίες σχετικά με την κατασκευή ναρκών και πυρομαχικών, με το ινδικό δημόσιο για ναυτικούς πύργους και επιχειρείται μία νέα συμφωνία για παραγωγή άλλου τυφεκίου από το εργοστάσιο του Αιγίου η οποία ακόμη είναι στα σπάργανα΄΄.

Συμμετοχή στην Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων AUSA 2017 στις ΗΠΑ

Λίγες μέρες πριν, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα έλαβαν μέρος στην Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού «AUSA 2017- ANNUAL MEETING & EXPOSITION», που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως 11 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον, των ΗΠΑ.

Για τέταρτη χρονιά, η Ελλάδα αντιπροσωπεύτηκε στην Έκθεση με Εθνικό Περίπτερο, το οποίο εγκαινίασε ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας από κοινού με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδια για εξαγωγές και διεθνείς συνεργασίες Ann Cataldo. Μεταξύ άλλων, παρών ήταν και ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ Θεόφιλος Βασιλείου και εκπρόσωποι ελληνικών και ξένων εταιρειών.

Μάλιστα, ο κ. Βασιλείου είχε την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, να πραγματοποιήσει συναντήσεις με αντιπροσώπους μεγάλων ξένων εταιρειών, όπως η ATK, η LOCKHEEDMARTIN και άλλες, καθώς και με ομογενείς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον αμυντικό τομέα, με αντικείμενο την επέκταση υπαρχουσών συνεργασιών, τη μεταφορά τεχνολογίας και συμπαραγωγές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr