background img
banner
banner

Έκπτωση 50% σε όποιον εξοφλεί εγκαίρως το πρόστιμο

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΔΕΥΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σε τροποποίηση-συµπλήρωση της απόφασης περί επιβολής προστίµων σε καταναλωτές που παρανομούν, προχώρησε πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Οι αλλαγές εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία και από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας στην τελευταία συνεδρίασή του και τίθενται σε ισχύ.

Γίνεται ουσιαστικά μία προσθήκη στον ισχύοντα, από το 2009, Κανονισµό Ύδρευσης – Αποχέτευσης της επιχείρησης µε την προσθήκη νέου εδάφιου, το οποίο αναφέρει πως στην περίπτωση που δεν υπάρχει υδροµετρητής και σύµβαση µε την ∆.Ε.Υ.Α., θα καλείται ο καταναλωτής εντός προθεσµίας 15 ηµερών από την ειδοποίησή του, να υπογράφει τη σχετική σύµβαση και αν αυτό γίνει έγκαιρα, θα µπορεί να καταβάλλει το µισό του προστίµου των 1.000 €. Στην αντίθετη περίπτωση θα αποξηλώνεται η παράνοµη παροχή, θα ασκούνται εναντίον του όλα τα νόµιµα ένδικα µέσα και θα διεκδικείται η πληρωµή ολόκληρου του προστίµου.

Σε περίπτωση άρδευσης κτηµάτων εκτός ωραρίου µετά από ενηµέρωση των καταναλωτών της αντίστοιχης περιοχής, θα επιβάλλεται πρόστιµο 250 €. Σε όλες τις περιπτώσεις επιβολής προστίµων, εάν η εξόφληση τους γίνεται εντός προθεσµίας 15 ηµερών από την κοινοποίησή τους στους καταναλωτές, το πρόστιµο θα µειώνεται κατά 50%. Οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που δεν προβλέπεται στην υπ΄ αριθ. 58/2010 απόφασης του ∆.Σ. της ∆.Ε.Υ.Α., θα ρυθµίζεται µε νέα απόφαση από το ∆.Σ. της επιχείρησης.

Να σημειωθεί ότι για την προσθήκη του νέου εδαφίου που αφορά τον καθορισμό προστίμων σε καταναλωτές, στο Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκαν υπέρ όλοι, εκτός του Χρήστου Λαϊνά που καταψήφισε την πρόταση και του Κώστα Παπακωνσταντίνου που δήλωσε «παρών».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr