background img
banner
banner

Αξιόλογη εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας, πολλών εκπαιδευτικών από τα σχολεία της Αιγιάλειας, καθώς και πολλών γονέων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου η προγραμματισμένη εκδήλωση-συζήτηση, με θέμα: «Δυσκολίες μάθησης και αντιμετώπισή τους από τους γονείς», στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας. Η ημερίδα οργανώθηκε από τον διευθυντή Αργύρη Νικολόπουλο και τους Εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας, σε συνεργασία με την 7η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Π.Ε. Αχαΐας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην διευθυντής του Λυκείου Ακράτας Παναγιώτης Κουμπούρας, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αιγιάλειας Αθηνά Σκανδάμη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας Αγγέλα Καρραβά, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Αιγείρας Υπεύθυνη Τύπου και Μ.Μ.Ε Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Γιώτα Ζαλγκίρη – Σταθακοπούλου, η προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Ακράτας Αγγελική Αδαμοπούλου, η προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Ακράτας Γεωργία Ρόζου, η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Αιγείρας Μαρία Τσώνη, η υπεύθυνη του Γραφείου των Σχολικών Συμβούλων 7ης και 8ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Νάνσυ Θεοδοσίου, η νηπιαγωγός του Νηπιαγωγείου Διακοπτού Αλεξία Μπόκολα, η νηπιαγωγός του Νηπιαγωγείου Αβύθου Εύα Κανατσέλη, ο ταμίας του Αιμοδοτικού Συλλόγου «Δεσμός» Παναγιώτης Σταθακόπουλος, η ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών-εφήβων-ενηλίκων Αμαλία Παπαδημητροπούλου-Καΐτσα και η λογοθεραπεύτρια Αγγελική Μαλαχάτη.

Η Σχολική Σύμβουλος, Βασιλική Φελούκα, προλόγισε την εκδήλωση παρουσιάζοντας τους μύθους που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το θέμα των μαθησιακών δυσκολιών και ανασκευάζοντάς τους, παρουσίασε τον εκλεκτό προσκεκλημένο ομιλητή Νίκο Τομαρά, Συγγραφέα, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας. Αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό του, τονίζοντας, τόσο το υψηλό επιστημονικό του υπόβαθρο και την ιδιαίτερη κλίση του προς την ποίηση, καθώς και το ότι έχει επιλέξει να βρίσκεται στην τάξη εφαρμόζοντας, αξιολογώντας και αναπροσαρμόζοντας μεθόδους, τεχνικές και πρακτικές αντιμετώπισης των μαθησιακών δυσκολιών στις οποίες έχει εξειδικευτεί, γεγονός που καθιστά την πολύχρονη εμπειρία του ακόμα πιο σημαντική.

Ο κ. Τομαράς, ως κεντρικός ομιλητής, αναφέρθηκε στις Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές και πιο συγκεκριμένα ανέπτυξε τη συμπτωματολογία των παιδιών με Διαταραχές της ανάγνωσης, της γραπτής έκφρασης, των Μαθηματικών και τέλος της Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας. Στη συνέχεια πρότεινε, με παραδείγματα μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του στο σχολείο, στρατηγικές αντιμετώπισης και διδακτικές προσεγγίσεις τόσο στο σχολικό πλαίσιο, όσο και στην οικογένεια. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε τομείς όπως η ομιλία και η γλώσσα, η ανάγνωση, η ορθογραφία, η κατανόηση, η έκφραση, η γραφή, η ακολουθία, ο προσανατολισμός και η φωνολογική επίγνωση.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και την ευχή να συνεχιστούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που δείχνουν ότι το σχολείο ζει και είναι ανοιχτό στην κοινωνία, όπως είπε και ο κ. Τομαράς.

Ευχαριστίες από τον διευθυντή του σχολείου

Με ανακοίνωσή του, ο κ. Νικολόπουλος, επισημαίνει: ΄΄Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Νίκο Τομαρά για την απλότητα, τις γνώσεις αλλά και τις εμπειρίες που μοιράστηκε μαζί μας, την κ. Βασιλική Φελούκα για την ανασκευή των μύθων γύρω από τις μαθησιακές δυσκολίες και τις εύστοχες παρεμβάσεις της σε ερωτήματα που τέθηκαν, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Σ. Αιγείρας που ετοίμασαν ένα πλούσιο μπουφέ με κέικ, πορτοκαλόπιτα, μπισκότα, αλλά και την κ. Ασπασία Γληγόρη για τον καφέ, μα πιο πολύ όλους εσάς που με την παρουσία σας μάς δίνετε δύναμη να συνεχίζουμε… και δεσμευόμαστε για τη συνέχεια παρόμοιων δράσεων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr