background img
banner
banner

Ενδιαφέρον για τις εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ 89 ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πάνω σε νέα βάση θα διεξαχθούν στις 26 Νοεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου, ταυτόχρονα με τις εκλογές στους υπόλοιπους 62 Δικηγορικούς Συλλόγους τής χώρας.

Ήδη, σε τοπικό επίπεδο έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από υποψηφίους, ενώ η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων εκπνέει την προσεχή Τρίτη 31 Οκτωβρίου.

Η διαδικασία θα διέπεται από νέους εκλογικούς κανόνες και θα διεξαχθεί με το σύστημα της απλής αναλογικής. Η θητεία τού προέδρου και των μελών του Δ.Σ. δεν θα είναι πλέον τριετής όπως ήταν μέχρι τώρα, αλλά τετραετής. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο πρόεδρος και οι σύμβουλοι δεν μπορούν να είναι πλέον… ισόβιοι, δηλαδή επί σειρά ετών μέλη της διοίκησης. Έτσι, έχει τεθεί φραγμός και ο πρόεδρος μπορεί να εκλεγεί μόνο για δύο συνεχόμενες θητείες και οι σύμβουλοι για τρεις. Πρόεδρος εκλέγεται αυτός που θα λάβει το 50%+1 των έγκυρων ψηφοδελτίων. Αν δεν συμβεί αυτό την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία την επομένη Κυριακή, δηλαδή στις 3 Δεκεμβρίου μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Αντίθετα, όλοι οι σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη ψηφοφορία.

Την 1η Νοεμβρίου, με απόφαση του προέδρου θα ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι πρόεδροι και σύμβουλοι για τις εκλογές. Την ημέρα της ψηφοφορίας ο εκλογέας ψηφίζει τους υποψήφιους προέδρους και συμβούλους της προτίμησής του με σταυρό που σημειώνει δίπλα στο ονοματεπώνυμό τους. Εάν υπάρχει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για κάθε υποψήφιο πρόεδρο, δεν απαιτείται σταυροδότηση. Ο εκλογέας δικαιούται να σταυροδοτήσει υποψήφιους συμβούλους της προτίμησής του μέχρι τον προβλεπόμενο αριθμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, είναι πενταμελές.

Σε επίπεδο Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, έχει ήδη καταρτιστεί ο κατάλογος των δικηγόρων που έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εκλογές της 26ης Νοεμβρίου. Εκλογικό δικαίωμα ασκούν οι δικηγόροι που έχουν εγγραφεί στο μητρώο του συλλόγου, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του έτους διεξαγωγής των εκλογών. Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου τα εγγεγραμμένα μέλη που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, είναι 89, από 97 που ήταν στις προηγούμενες εκλογές, πριν από τρία χρόνια.

Έδωσε «μάχες» η απερχόμενη διοίκηση

Το απερχόμενο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου πάντως, οδεύει προς την εκλογές, έχοντας μία επιτυχημένη θητεία, μέσα στην οποία, με ιδιαίτερη μαχητικότητα, ανέδειξε τα προβλήματα του κλάδου και προώθησε τα αιτήματα των δικηγόρων. Επιλογή χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας, κατάργηση Παραβόλων προαγωγής, άμεση αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων και θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας τού Συλλόγου και ανάληψη πρωτοβουλιών προς διευκόλυνση των συνθηκών ασκήσεως του Δικηγορικού λειτουργήματος, είναι λίγα μόνο από τα θέματα που προώθησε δυναμικά ο Δικηγορικός Σύλλογος. Και βέβαια, το απερχόμενο προεδρείο οδεύει προς τις εκλογές με τον… αέρα της αναφοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον ασφαλιστικό και φορολογικό νόμο και την συζήτηση αυτής, πρωτοβουλία που συζητήθηκε έντονα σε όλη τη χώρα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Μπέσκος έχει εκφράσει την επιθυμία να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία, με σκοπό, όπως αναφέρει, να συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου των δικηγόρων, ενώ υποψήφιοι για το Δ.Σ. θα είναι και άλλοι συμμετέχοντες στο απερχόμενο Δ.Σ. όπως ο αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Μανωλόπουλος. Επίσης, υπάρχει ενδιαφέρον για το Δ.Σ. και από νέα πρόσωπα που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν με τα διοικητικά του Συλλόγου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr