background img
banner
banner

Ζητά δυναμικές κινητοποιήσεις για τα διόδια και συνάντηση με τον υπουργό

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΥ «ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΙ» ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Θλίψη, αποτροπιασμό και αγανάκτηση για όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των άδικων και ακριβών διοδίων, εκφράζει μέσω επιστολής του προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέσα ενημέρωσης, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας, προτείνοντας στον δήμαρχο να επιδιώξει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, δημιουργία επιτροπής αγώνα και δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμη και κλείσιμο των διοδίων…

Την ίδια στιγμή, την δική της απάντηση στα όσα της καταλογίζουν, δίνει η πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. Μαρία Τσουκαλά, ξεκαθαρίζοντας πως αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος για μείωση των διοδίων, πλην όμως δηλώνει υπέρ των ρεαλιστικών και πραγματοποιήσιμων αιτημάτων.

Στην επιστολή του Συλλόγου, που υπογράφεται από τον πρόεδρο Λάμπη Παπαδόπουλο και την γεν. γραμματέα Μαίρη Χρονοπούλου, αναφέρονται τα εξής: ΄΄Η θέση της Προέδρου της ΔΗΚΕΠΑ κυρίας Μ. Τσουκαλά, μας άφησε άφωνους λέγοντας πως «περιμέναμε τόσο καιρό για αυτό τον δρόμο και τώρα μιζεριάζουμε για αυτό το πράγμα (τα διόδια)». «Τέτοια μιζέρια που έχει ο ελληνικός λαός εκτός και αν το έχει μόνο ο αιγιώτικος λαός ή ο Αιγιαλέας». Σας υπενθυμίζουμε ότι ο «μίζερος» αιγιώτικος λαός, κ. Δήμαρχε, κα Τσουκαλά και κύριοι Δημοτικοί Άρχοντες σας ψήφισε για να αφουγκράζεστε να αγωνίζεστε και να επιλύετε εν τη γενέσει τους τα υπαρκτά καθημερινά του προβλήματα. Είναι ανεπίτρεπτο και λυπηρό να μην υπάρχει επίγνωση της σκληρής πραγματικότητας από τη Δημοτική σας Αρχή. Το ιερό και συνταγματικό δικαίωμα στην ασφαλή και καθημερινή μετάβαση στην εργασία μας και στην οικογένειά μας, δεν μπορεί καμία σύμβαση παραχώρησης να μας το αφαιρέσει και μάλιστα σε περίοδο οξυμμένης οικονομικής κρίσης΄΄.

Απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο, ο Εμπορικός Σύλλογος τονίζει: ΄΄κ. Δήμαρχε, από την μια το κόστος των διοδίων είναι εξοντωτικό από την άλλη η χρήση της Π.Ε.Ο είναι άκρως επικίνδυνη. Υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμός βαρέων οχημάτων της κατασκευάστριας εταιρείας (σταθμευμένα και κινούμενα), καθώς και μεγάλος αριθμός φορτηγών που περνούν μέσα από τους οικισμούς και τα χωριά. Δεν θέλουμε να γίνουμε «μάντεις κακών» αλλά σας ξαναλέμε, θα θρηνήσουμε θύματα και θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η προκλητική αδιαφορία της Δημοτικής σας αρχής.

Κύριε, Δήμαρχε, έχετε το κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας των 6 μεγαλύτερων Συλλόγων της περιοχής μας κάτι το οποίο σας λύνει τα χέρια!!! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, να κινήσετε άμεσα όλες τις ΝΌΜΙΜΕΣ διαδικασίες ώστε να βρεθούν λύσεις για ΔΙΚΑΙΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ διέλευση των δημοτών μας στα όρια του Δήμου μας και όχι μόνο. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, άμεση συνάντηση με τον κ. Υπουργό καθώς και δυναμικές κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, επιτροπή αγώνα, ακόμα και κλείσιμο των διοδίων. EΜΠΡΟΣ ΞΕΚΙΝΑ!!!΄΄.

Μ. Τσουκαλά: «Όχι σε ανέφικτα και μη πραγματοποιήσιμα»

Ερωτηθείσα από το “protionline.gr” για τα όσα ο Εμπορικός Σύλλογος της καταλογίζει, η κ. Τσουκαλά υπεραμύνθηκε των θέσεών της, τονίζοντας: ΄΄Διατηρώ το δικαίωμά μου και δεν θα μου το στερήσει κανείς, να λέω την γνώμη μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ποτέ δεν πρόκειται να πω πράγματα που, κατά την άποψή μου, είναι ανέφικτα και μη πραγματοποιήσιμα, μόνο και μόνο για να είμαι αρεστή΄΄. Επιπλέον, επισήμανε το γεγονός πως ψήφισε υπέρ των διεκδικήσεων του δήμου για τα διόδια, τάσσεται υπέρ της αναλογικής – χιλιομετρικής επιβάρυνσης από τους χρήστες της Ολυμπίας οδού, κάτι που άλλωστε έχει δρομολογηθεί, προσθέτοντας πως θα ήταν ευχής έργο να υπάρξουν και μειώσεις και να μην ισχύουν καθόλου διόδια για τους κατοίκους της περιοχής, αν και κάτι τέτοιο φαίνεται ανέφικτο, την στιγμή που έχει υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr