background img
banner
banner

Επιστροφή αρμοδιότητας παρά τα «σύννεφα καπνού»

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥ ΑΙΓΙΟΥ – ΑΚΡΑΤΑΣ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Ενώ τα σενάρια για κατάργηση της ΔΟΥ Αιγίου – Ακράτας – Καλαβρύτων και μεταφορά των υπηρεσιών της στην Πάτρα… δίνουν και παίρνουν, η επιστροφή μίας αρμοδιότητας και συγκεκριμένα της προεκτίμησης δωρεών και γονικών παροχών, δίνει το «φιλί της ζωής» στην τοπική Υπηρεσία, κάνοντας τους τοπικούς φορείς να ελπίζουν ότι ακόμη δεν θα υλοποιηθεί η απόφαση του υπουργείου για διατήρηση μόνο μίας ΔΟΥ ανά νομό.

Ως γνωστόν, η κατάργηση του Τμήματος Κεφαλαίου, δημιούργησε αρκετά προβλήματα επηρεάζοντας τις συμβολαιογραφικές πράξεις, αφού για γονικές παροχές και δωρεές, οι ενδιαφερόμενοι αναγκάζονταν να μεταβαίνουν στην Α΄ ΔΟΥ Πατρών για να μην χρειαστεί να περιμένουν… μήνες, λόγω της καθυστέρησης στην μεταβίβαση των εγγράφων υπηρεσιακώς. Από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου όμως η αρμοδιότητα της προεκτίμησης δωρεών και γονικών παροχών επανήλθε στην τοπική ΔΟΥ και γίνεται από το γραφείο Κεφαλαίου χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.

Την ίδια στιγμή, στην ΔΟΥ Αιγίου – Ακράτας – Καλαβρύτων, μπορεί να υπάρχει μονίμως ο φόβος της μεταφοράς στην Πάτρα, λόγω της από ετών δεδηλωμένης βούλησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για διατήρηση μόνο μίας ΔΟΥ σε κάθε νομό, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστός ο χρόνος που θα υλοποιηθεί και πολύ περισσότερο, κρίνουν ότι εάν επρόκειτο αυτό να γίνει στο τέλος του χρόνου, θα είχαν ήδη ενημερωθεί. ΄΄Εκτίμηση δική μας είναι ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον για συγκεκριμένους λόγους. Κατ’ αρχήν δεν είναι ακόμη ώριμες οι συνθήκες από άποψη μηχανολογικών εφαρμογών για να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά οι φορολογούμενοι. Δεν έχουμε καμία ειδοποίηση για μεταφορά στην Πάτρα΄΄, ξεκαθαρίζει μιλώντας στo “protionline.gr” ο προϊστάμενος της Δημοσίας Οικονομικής Υπηρεσίας Αιγίου – Ακράτας – Καλαβρύτων Θεόδωρος Φλωρόπουλος, επισημαίνοντας ότι η μίσθωση για το κτίριο που στεγάζεται σήμερα η ΔΟΥ, ισχύει μέχρι το τέλος του 2021.

Επιπλέον, ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί η μεταφορά της Α΄ ΔΟΥ Πατρών στο νέο κτίριο και στο υπάρχον δεν θα ήταν δυνατόν να μεταφερθούν και οι αρμοδιότητες του Αιγίου.

Αποδυναμωμένη η υπηρεσία

Βεβαίως, η συνεχής αποδυνάμωση της τοπικής υπηρεσίας από προσωπικό, δεν παύει στιγμή να δημιουργεί φόβους για «ξαφνικό θάνατο». Είναι χαρακτηριστικό ότι η Υπηρεσία έχει απομείνει μόλις με 25 υπαλλήλους παρά τον διαρκώς αυξανόμενο φόρτο εργασιών, ενώ από έναν υπάλληλο έχουν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων σε Καλάβρυτα και Κλειτορία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr