background img
banner
banner

Αναζητούν τρόπους για να ομορφύνουν εισόδους και κόμβους

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Τα μεγάλα οδικά έργα στην περιοχή της Αιγιάλειας βρίσκονται πλέον στο τελικό τους στάδιο και καθώς ολοκληρώνονται, διαπιστώνει κανείς πως έχουν αλλάξει ριζικά την εικόνα της περιοχής σε πολλά σημεία, εκεί όπου την θέση των δέντρων και των φυτών έχουν πάρει αρκετές… δόσεις τσιμέντου.

Η αναδιαμόρφωση, σε πρώτη φάση, των εισόδων του Αιγίου καθώς και ο καλλωπισμός κομβικών σημείων, απασχολούν την δημοτική αρχή που βρίσκεται σε συνεννόηση για το θέμα, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Βάσως Ψυχράμη, η οποία τοποθετήθηκε επ’ αυτού, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ΄΄υπάρχουν αρκετές σκέψεις και σχέδια για την διαμόρφωση των εισόδων της πόλης του Αιγίου, τόσο δυτικά στον Μεγανίτη, όσο και ανατολικά στο σημείο που υπήρχαν τα παλιά διόδια. Ζητήσαμε από την κατασκευάστρια εταιρεία της νέας εθνικής οδού, να μας διαθέσει τα σχέδια προκειμένου να διαπιστώσουμε σε ποιες ακόμη παρεμβάσεις πρόκειται να προχωρήσει ούτως ώστε να επικεντρωθούμε εμείς με τις προτάσεις μας στα σημεία που κρίνουμε πως πρέπει να αναδιαμορφωθούν. Δεν πήραμε τα σχέδια ωστόσο υπάρχει καλή συνεργασία, ενώ και από την Περιφέρεια υπάρχει η βούληση για τεχνικές παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την εικόνα της περιοχής΄΄.

Αναφορικά με το πώς σκέφτονται τις εισόδους της πόλης, η αντιδήμαρχος είπε πως θα πρέπει να φυτευτούν δέντρα, ενώ σε ό,τι αφορά την ανατολική είσοδο, πιστεύει πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί νησίδα με κατασκευή από πέτρα, που θα έδινε χρώμα και θα ταίριαζε με το περιβάλλον. Επιπλέον, βούληση υπάρχει για διαμόρφωση και των υπολοίπων κυκλικών κόμβων που έχουν κατασκευαστεί.

Αναμφισβήτητα, η ανάπλαση στις εισόδους της πόλης, που αποτελούν την «βιτρίνα» της και δίνουν την πρώτη εντύπωση στον επισκέπτη, σίγουρα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα, σε μία περιοχή που αλλάζει αισθητά. Βασικό είναι επίσης, η διαμόρφωσή τους να συμβάλει στην ενίσχυση του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο έχει αλλοιωθεί αρκετά εξαιτίας των πολλών νέων δρόμων που ξεπροβάλλουν…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr