background img
banner
banner

Θα εμβολιαστούν περισσότερα από 150 παιδιά!

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Την προσεχή Κυριακή 22 Οκτωβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός παιδιών Ρομά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, κατόπιν πρωτοβουλίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας.

Υπολογίζεται δε ότι τα παιδιά που θα εμβολιαστούν θα ξεπεράσουν τα 150!

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί από τις 9.00 το πρωί ως τις 3.00 το μεσημέρι, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, ενώ υπεύθυνη για την διαδικασία είναι η Αστική –μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Υγεία για όλους» (www.ygeiagiaolous.org), με έγκριση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Θα γίνουν τα εξής εμβόλια: MMR, Ηπατίτιδας Β, Synflorix (Πνευμονιόκοκκου), Εxavac(Εξαδύναμο). Ο εμβολιασμός αφορά τα παιδιά Ρομά και ευπαθών ομάδων έως 5 ετών αλλά και 5-12 ετών καθώς και τα παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Σημειώνεται ότι αν κάποιο παιδί δεν έχει βιβλιάριο εμβολίων, το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγιάλειας έχει αναλάβει να προμηθευτεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση, οπότε ο εμβολιασμός του θα γίνει κανονικά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, ο τελικός αριθμός των παιδιών που θα εμβολιαστούν την Κυριακή στο Αίγιο, είναι: 0-5 ετών: 45-50 παιδιά (9 παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού και τα υπόλοιπα από τους υπολογισμούς των εκπαιδευτικών) και 5-15 ετών: 100-110 παιδιά (16 παιδιά από το Χαμόγελο του παιδιού λκαι τα υπόλοιπα από τους υπολογισμούς των εκπαιδευτικών).

Όσον αφορά τα ονόματα των συμμετεχόντων, στη δράση θα παρευρίσκονται: κ. Μώρος Κωνσταντίνος, παιδίατρος από το Γ.Ν.Α.Α.- Νοσηλευτική Μονάδα Αιγίου, κ. Αγγελική Μίχαλου-Τσιατά, παιδίατρος από το Κέντρο Υγείας Ακράτας και δύο άτομα νοσηλευτικό προσωπικό από Γ.Ν.Α.Α.- Νοσηλευτική Μονάδα Αιγίου. Παρούσες στον χώρο για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέμβασης, θα είναι η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αιγιάλειας Αγάθη Κατσωνοπούλου και η Αθηνά Σκανδάμη από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγιάλειας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr