background img
banner
banner

Στο προσκήνιο και με πολύ… παρασκήνιο

ΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Κορυφώνονται οι διεργασίες για την συγκρότηση συνδυασμών εν όψει των επιμελητηριακών εκλογών που θα διεξαχθούν σε δύο μήνες και συγκεκριμένα στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Όπως φαίνεται, για ακόμη μία εκλογική αναμέτρηση θα υπάρξει μεγάλος αριθμός ψηφοδελτίων και… συνωστισμός υποψηφίων, με έξι συνδυασμούς να έχουν ανακοινώσει ήδη την κάθοδό τους και το τοπίο να βαίνει… μεταβαλλόμενο, για κάποιους ακόμη και στην Αιγιάλεια…

Μετά από έξι χρόνια, οι εκλογές στον κορυφαίο φορέα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε μία εποχή που το Επιμελητήριο καλείται να διαδραματίσει τον δικό του ρόλο. Βεβαίως και στις εκλογές του 2011 τα υποψήφια ψηφοδέλτια ήταν έξι, με την Αιγιάλεια να είναι συσπειρωμένη κυρίως στην Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση του Αρίστου Τηλιγάδη και λιγοστούς υποψηφίους με συνδυασμούς της Πάτρας. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι βέβαιο ότι θα είναι παρούσα η «Ανανεωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία» του απερχόμενου προέδρου Πλάτωνα Μαρλαφέκα, ενώ «παρών» δηλώνει και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρώρος και πάλι με την παράταξη «Ενωτική Παρέμβαση». Την υποψηφιότητά του ανακοινώνει επίσημα σήμερα στα μέσα ενημέρωσης ο συνδυασμός «Επιμελητήριο για όλους» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κρίκη, ενώ υποψήφια θα είναι και η «Επιμελητηριακή Ανάπτυξη Αχαΐας», αυτή τη φορά με επικεφαλής τον Γιάννη Πετράτο και όχι τον Τρύφωνα Φωτόπουλο που συνταξιοδοτήθηκε. Σίγουρη θεωρείται ξανά η κάθοδος της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης που πρόσκειται στο ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Γεροπαναγιώτη.

Συναντήσεις με τοπικούς συλλόγους για την Π.Α.Ε.Κ.

Τον δικό της ρόλο στο νέο διοικητικό σχήμα τού φορέα, αναμένεται να παίξει η Αιγιάλεια. Η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση μπαίνει δυναμικά και σε αυτή την εκλογική «μάχη», με τον επικεφαλής της, α΄ αντιπρόεδρο της απερχόμενης διοίκησης Αρίστο Τηλιγάδη να επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον παλιών αλλά και νέων επαγγελματιών, εμπόρων και επιχειρηματιών της Αιγιάλειας να συστρατευτούν με την Π.Α.Ε.Κ. είτε ως απλά μέλη είτε και ως υποψήφιοι. Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ενδιαφέρον εκφράστηκε και από Πατρινούς να ενταχθούν στις δυνάμεις της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης!

Πάντως, ο κ. Τηλιγάδης και ο κεντρικός «πυρήνας» τής παράταξης, έχουν ξεκινήσει επαφές με συλλόγους τής Αιγιάλειας, αρχής γενομένης από την προχθεσινή συνάντηση με μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, στην οποία, από την διοίκηση του Συλλόγου συμμετείχαν οι Ντία Παναγοπούλου, Δημήτρης Ντερντές, Ελισσάβετ Πίκουλα- Μπομποτσιάρη και Μίλτος Καραφωτιάς, όπου είχαν μία ουσιαστική συζήτηση για τα επιμελητηριακά πράγματα με τον επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ. να τονίζει ότι η Αιγιάλεια πρέπει να κατέβει ενωμένη στις εκλογές ώστε να ενισχύσει την δύναμή της. Τις επόμενες ημέρες με πρωτοβουλία της Π.Α.Ε.Κ. θα γίνουν ανάλογες συναντήσεις με τις διοικήσεις κι άλλων συλλόγων της περιοχής.

Ζητούμενο η διατήρηση δυνάμεων και η ενίσχυση

Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες εκλογές η Π.Α.Ε.Κ. είχε κατέλθει με 52 υποψηφίους εκ των οποίων οι επτά εξελέγησαν στο Δ.Σ. Πρόκειται για τους Αρίστο Τηλιγάδη, Κώστα Αναστασόπουλο, Κώστα Δεληγιάννη, Γιώργο Ζόμπο, Ανδρέα Παπαϊωάννου, Στράτο Βαρδάκη και Ανδρέα Ψυχογιό. Επίσης, η Π.Α.Ε.Κ. είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, συνεργαζόμενη με την παράταξη του Πλάτωνα Μαρλαφέκα για την διαμόρφωση του προεδρείου, με τον κ. Τηλιγάδη να αναλαμβάνει Α΄ αντιπρόεδρος και τον Κώστα Αναστασόπουλο οικονομικός επόπτης, θέση που κατείχε ο κ. Τηλιγάδης στην προηγούμενη διοίκηση. Ερωτηματικό πάντως, παραμένει η στάση των Αιγιαλέων που στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιοι με τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα, τους οποίους ο κ. Τηλιγάδης και οι συνεργάτες του θέλουν στην Π.Α.Ε.Κ.

Σκέψεις για νέο συνδυασμό από την Αιγιάλεια…

Τις τελευταίες ημέρες πάντως, μέσα από συζητήσεις ξεπροβάλλει ενδιαφέρον και για άλλες υποψηφιότητες προερχόμενες από την Αιγιάλεια, με σκέψεις ακόμη και για την δημιουργία νέου συνδυασμού. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η Αιγιάλεια μπορεί να… σηκώσει και δεύτερο ψηφοδέλτιο, την στιγμή μάλιστα που έχει μειωθεί και ο αριθμός των εχόντων δικαίωμα ψήφου, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, από τη στιγμή που οι ταμειακώς εντάξει είναι πάρα πολύ λίγοι, είτε γιατί αδυνατούν να πληρώσουν, είτε γιατί δεν πιστεύουν στον ρόλο του Επιμελητηρίου, είτε γιατί οι επιχειρήσεις τους δεν υφίστανται… Σε περίπτωση δε που κάποιος επιθυμεί να πληρώσει τώρα ώστε να έχει δικαίωμα ψήφου, σε ό,τι αφορά τις ατομικές επιχειρήσεις, για το ΓΕΜΗ η συνδρομή είναι 30 ευρώ το έτος (δηλαδή 60 ευρώ για τα έτη 2015 – 2016) και 12 ευρώ τον χρόνο για το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Στις 15 Νοεμβρίου οι εκλογές στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων

Στον… ορίζοντα πάντως υπάρχουν και οι εκλογές στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος που θα διεξαχθούν τελικά στις 15 Νοεμβρίου, με την πλειοψηφούσα παράταξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας να είναι πολύ πιθανό να ταχθεί στο… πλευρό του απερχόμενου και εκ νέου υποψηφίου για την προεδρία, Ηλία Παυλίδη. Υπενθυμίζεται ότι από την Αιγιάλεια, εκλεγμένος στο απερχόμενο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας είναι ο Σπύρος Σπυρόπουλος, ο οποίος έχει εκφράσει ενδιαφέρον να είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ πολύ πιθανή θεωρείται η υποψηφιότητα ενός ακόμη από τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιαλείας που δεν αποκλείεται να είναι και ο πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr