background img
banner
banner

Ισχυρό «δίδυμο» στο Επιμελητήριο Αχαΐας

ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ

«Επιμελητηριακή Ανάπτυξη Αχαΐας» με επικεφαλής τον Γιάννη Πετράτο και η «Ανανεωτική Επιχειρηματική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πλάτωνα Μαρλαφέκα. Η είδηση έγινε γνωστή πριν από λίγο με ανακοίνωση που εξέδωσε η «Επιμελητηριακή Ανάπτυξη Αχαΐας».

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζεται πως «Εμείς ως παράταξη που συμβάλαμε τα μέγιστα στο έργο του επιμελητηρίου δεν  είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε πισωγυρίσματα και στείρες αντιπαραθέσεις. Άλλωστε εδώ και δεκαπέντε χρόνια έχουμε βάλει γερές βάσεις για επιμελητήριο αρχών και αξιών με δίκαιη και χρηστή διαχείριση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

«Οι Επιμελητηριακές εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου γίνονται σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη στιγμή για την επιχειρηματικότητα στο σύνολο της. Οι επαγγελματίες δοκιμάζονται πολλά χρόνια τώρα  από τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης και των μνημονίων ωστόσο τα περιθώρια αντοχής στενεύουν ακόμα και για όσους έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να μείνουν όρθιοι.

Σήμερα, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ ένα ισχυρό επιμελητήριο που θα στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια, σύμβουλος και συμπαραστάτης σε κάθε πρόβλημά μας . Είναι η ώρα που πρέπει να μείνουν στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες αλλά και να απομονωθούν προσπάθειες που επιχειρούν να τελματώσουν τον μοναδικό φορέα που μπορεί και πρέπει να είναι μπροστά στις μάχες για την επιβίωση του μικρομεσαίου επιχειρηματία.

Τα τελευταία έξι χρόνια, στο Επιμελητήριο Αχαΐας, κατακτήθηκε μια στενή και ουσιαστική συνεργασία, καθώς κρίναμε ότι ήταν υποχρέωση όλων να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουμε τις προσπάθειες των μελών μας πρώτα για επιβίωση και έπειτα για ανάπτυξη. Άλλωστε η μεγάλη πλειοψηφία των αποφάσεων λαμβάνονταν με ομοφωνία, αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπήρχαν σκοπιμότητες, φιλοδοξίες και ημέτερα οφέλη, ο μοναδικός μας στόχος ήταν είναι και θα είναι η επιβίωση της επιχειρηματικότητας και η άμεση έξοδος από την λαίλαπα των μνημονίων με ταυτόχρονη αναπτυξιακή πορεία.

Με τη συμβολή όλων παρήχθη ένα πολύ πλούσιο έργο, που ανέδειξε το Επιμελητήριο μας σε ένα από τα πιο δραστήρια Επιμελητήρια της χώρας , σημαντικό σύμβουλο της Πολιτείας και συμπαραστάτη της επιχειρηματικότητας. Ένα έργο που προσπαθούν ετερόκλιτες συμμαχίες να μηδενίσουν με κίνδυνο να ακυρώσουν όλες μας τις κατακτήσεις, επιχειρώντας να φέρουν στον υγιή  μέχρι σήμερα φορέα μας μικροκομματικά και άλλα συμφέροντα.

Εμείς ως παράταξη που συμβάλαμε τα μέγιστα στο έργο του επιμελητηρίου δεν  είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε πισωγυρίσματα και στείρες αντιπαραθέσεις. Άλλωστε εδώ και δεκαπέντε χρόνια έχουμε βάλει γερές βάσεις για επιμελητήριο αρχών και αξιών με δίκαιη και χρηστή διαχείριση.

Για αυτό το λόγο αποφασίσαμε, η παράταξή μας,  Επιμελητηριακή Ανάπτυξη Αχαΐας, να συμπράξει με την παράταξη Ανανεωτική Επιχειρηματική Πρωτοβουλία στις επικείμενες εκλογές του Δεκέμβρη.

Νιώθουμε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε το Επιμελητήριό μας και να δώσουμε τον αγώνα μας από κοινού  για την υποστήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας , από τα σπλάχνα της οποίας γεννήθηκε η δική μας Επιμελητηριακή κίνηση, η οποία θα συνεχίσει να υπάρχει και θα συνεχίσει να εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγιής αλλά πληγωμένη επιχειρηματικότητα.

Είναι η στιγμή να κλείσουμε την πόρτα σε μικροκομματικές αντιλήψεις και σκοπιμότητες και να συνεχίσουμε να την κρατάμε ορθάνοιχτη στα μέλη μας. Αυτή την κρίσιμη στιγμή, η ενότητα και η συνεργασία είναι μονόδρομος, είναι αποδεδειγμένο ιστορικά ότι όταν είμαστε μαζί πάντα τα καταφέρνουμε.»

http://www.thebest.gr


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr