background img
banner
banner

Επιστροφή των βιβλίων των Θρησκευτικών στο υπουργείο!

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ – ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Δυναμικά, ενάντια στις αποφάσεις τής κυβέρνησης που, κατά την γνώμη πολλών, θίγουν την χριστιανική πίστη και ηθική, κινείται ο προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου π. Αθανάσιος Λιακόπουλος. Στην νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον ναό το απόγευμα της Δευτέρας, ελήφθησαν αποφάσεις για ακόμη πιο έντονη και συντονισμένη δράση, τόσο για το θέμα τού βιβλίου των Θρησκευτικών της Δ΄ τάξης Δημοτικού, όσο και για το νομοσχέδιο που αφορά την αλλαγή φύλου.

Παρόντες ήταν αρκετοί πιστοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ιερέα, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για τα τεκταινόμενα και δηλώνοντας «παρών» σε κάθε κίνηση διαμαρτυρίας από την τοπική Εκκλησία και εν προκειμένω, από την ενορία της Φανερωμένης. Το κοινό πλαίσιο αντίδρασης, όπως τονίστηκε, έχει να κάνει με ΄΄τις βιαστικές και ανώριμες αυτές επιλογές των κυβερνώντων που σκοπό έχουν να καλλιεργήσουν ένα άλλο κλίμα και ένα άλλο ήθος στην Ιστορία, την Παράδοση, τον Πολιτισμό και την Ταυτότητα των Ελλήνων΄΄.

Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Η πρώτη απόφαση που ελήφθη αφορά την σύνταξη και αποστολή εγγράφου διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο θα εκφράζονται οι αντιρρήσεις των χριστιανών για το περιεχόμενο του βιβλίου τού μαθήματος των Θρησκευτικών της  Δ΄ Δημοτικού, αλλά και για το νομοσχέδιο που επιτρέπει σε παιδιά 15 ετών να προχωρούν σε αλλαγή φύλου… Μάλιστα, όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν στον ναό να το υπογράψουν.

Επίσης, σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος της διαμαρτυρίας, αποφασίστηκε ότι για δύο εβδομάδες στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης θα δέχονται τα εν λόγω βιβλία των Θρησκευτικών από γονείς παιδιών της περιοχής, τα οποία θα συλλεχθούν και θα σταλούν στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μαζί με το κάθε βιβλίο θα αποστέλλουν και την δήλωση των γονέων ότι επιστρέφουν τα βιβλία στο υπουργείο γιατί δεν συμφωνούν με το περιεχόμενό τους και δεν επιθυμούν να τα διδαχθούν τα παιδιά τους.

Συμμετοχή σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Στην συνάντηση αποφασίστηκε συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων ενάντια στα «νέα Θρησκευτικά», ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι, την Δευτέρα, ιερείς με λεωφορείο που δρομολόγησε η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, μετέβησαν στην Αθήνα, συμμετέχοντας στην ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων προς το υπουργείο Παιδείας. Επιπλέον, εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής σε συλλαλητήριο που προγραμματίζεται κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Πάτρα την ερχόμενη εβδομάδα, για το Περιφερειακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συμμετέχοντες στην συνάντηση της Φανερωμένης, ανέφεραν ακόμη ότι στηρίζουν τις απόψεις του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου καθώς και το ψήφισμα που εξέδωσε η Ιερατική Σύναξη.

Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο…

Πρόταση προς τον Μητροπολίτη, είναι να συνεχίσουν να χτυπούν πένθιμα για ακόμη μία εβδομάδα, οι καμπάνες στους ναούς, ενώ συμφώνησαν με τον π. Αθανάσιο, οι βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο περί αλλαγής φύλου, εάν παραστούν σε κοινωνικές εκδηλώσεις στο Αίγιο, θα πρέπει να θεωρούνται ανεπιθύμητοι, αρχής γενομένης από τις εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι ο π. Αθανάσιος έθιξε ενώπιον όλων, το θέμα του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου και μετά τον αγιασμό που τέλεσε στα εγκαίνια του γραφείου του βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη στο Αίγιο, που πραγματοποιήθηκαν λίγη ώρα  μετά τη συνάντηση.

Άγνωστοι καταστρέφουν νύχτα τα πανό!

Τέλος, ο πατήρ Αθανάσιος δήλωσε αποφασισμένος να επανατοποθετήσει στον ναό, το πανό διαμαρτυρίας με την αναγραφή «Έλληνες: Η χριστιανική ηθική δολοφονήθηκε». Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, το πρώτο πανό που είχε αναρτηθεί, σκίστηκε και καταστράφηκε, ενώ το δεύτερο, παρότι είχε τοποθετηθεί στο καμπαναριό του ναού, σε πολύ ψηλό σημείο, εντούτοις μέσα σε μία νύχτα, κάποιοι ανέβηκαν και το… εξαφάνισαν!


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr