background img
banner
banner

Απόδοση τιμής στον Τριαντάφυλλο Φέτση…

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΚΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΜΑΡΕΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αποφάσεις ώστε να αποδοθεί τιμή σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την περιοχή όσο λίγοι, προσφέροντας τις επιστημονικές του υπηρεσίες με αυταπάρνηση και αγάπη για τον άνθρωπο, έλαβε στην τελευταία συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας.

Πρόκειται για τον ιατρό Τριαντάφυλλο Φέτση, ο οποίος έφυγε τον περασμένο Αύγουστο από την ζωή χτυπημένος από την «ασθένεια», το όνομα του οποίου θα φέρουν στο εξής, δρόμος στις Καμάρες και το τοπικό Ιατρείο ενώ προς τιμήν του θα τοποθετηθεί και ειδική πλάκα.

Την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε σε κλίμα συγκίνησης ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ντίνος, εκφράζοντας το καθολικό αίτημα της περιοχής «για τον άνθρωπο που άγγιξε τις καρδιές όλων μας» όπως χαρακτηριστικά είπε. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Ντίνος, ΄΄στις 4 Αυγούστου έφυγε από την ζωή ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος, τόσο για την περιοχή μας, όσο και γενικότερα για την περιοχή της Αιγιάλειας. Ο Τριαντάφυλλος Φέτσης , «ο Τριαντάφυλλος» για όλο τον κόσμο που τον γνώρισε, που τον επισκέφτηκε, που ένιωσε την ζέση του, την ανθρωπιά του. Υπηρέτησε από το 1983, με αγάπη, με αυταπάρνηση και τεράστια προσφορά, αναλώνοντας την ζωή του, δίνοντας το είναι του, μια περιοχή που αγάπησε και τον αγάπησε τόσο, που δέθηκε μαζί της. Ξεχώρισε τόσο για την μοναδική επιστημονική του επάρκεια, αλλά κυρίως ξεχώρισε ως άνθρωπος, που έτρεχε πάντα σε όποιον τον καλούσε, οποιαδήποτε στιγμή του εικοσιτετράωρου και έδινε πάντα λύσεις στοχευμένες και αποτελεσματικές. Δεν επέλεξε τον δρόμο να ιδιωτεύσει, να κερδίσει χρήματα, αλλά παρέμεινε επί 34 χρόνια, δίπλα σε όλο αυτό τον κόσμο που αγάπησε. Βαριά πληγωμένος από την αρρώστια, υπηρέτησε ως την τελευταία αναπνοή του τον όρκο του, λέγοντας μια φράση που πρέπει να μείνει στην ιστορία, «θα πεθάνω με τους ανθρώπους μου, δίπλα τους». Έτσι κι έγινε΄΄.

Συμφώνησαν για την προτομή

Η αρχική πρόταση ήταν εκτός των άλλων να στηθεί και η προτομή τού αείμνηστου γιατρού, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που ανέφεραν πως ο ίδιος ήταν χαμηλών τόνων και δεν του άρεσε η προβολή, οπότε η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα από το Σώμα, ήταν να ονομαστεί ο δρόμος από την γέφυρα της Ν.Ε.Ο έως την οικία Μερκούρη, που διέρχεται έμπροσθεν του Ιατρείου Καμαρών στην Τ.Κ. Καμαρών, στο όνομά του. Ακόμη, να τοποθετηθεί τιμητική πλάκα στον χώρο του Ιατρείου, ή επί της οδού που θα φέρει το όνομά του και να καταβληθεί προσπάθεια στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, να ονοματιστεί το ιατρείο των Καμαρών στο όνομά του.

Για τον γιατρό μίλησαν επίσης η κόρη του που ήταν παρούσα, όπως και ο γιος του, αλλά και η Φανερή Περλέγκα – Σπηλιωτοπούλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Δημήτρης Μπούρδος και Μαρία Τσουκαλά, που εξήραν την προσφορά τού εκλιπόντος, τονίζοντας πως μία ολόκληρη περιοχή «ακουμπούσε» επάνω του, τον εμπιστευόταν, υποκλινόταν στις γνώσεις του, ένιωθε σιγουριά. Είναι γεγονός πάντως ότι σπάνια αναπτύσσεται στις μέρες μας τέτοια σχέση λειτουργού και μιας ολόκληρης περιοχής…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr