background img
banner
banner

Παγίδα… θανάτου αγωγός στην Κουλούρα

ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ – ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ

Κίνδυνος… θάνατος έχει γίνει για τους περαστικούς, αγωγός άρδευσης που βρίσκεται στο πάνω μέρος της Κουλούρας και συγκεκριμένα στον παράλληλο της εθνικής οδού δρόμο που οδηγεί στον Σελινούντα.

Το αυλάκι σε ένα μεγάλο τμήμα του, είναι εκτεθειμένο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το βράδυ της Πέμπτης να συμβεί και ατύχημα καθώς οδηγός δικύκλου που προφανώς δεν το είδε ή εκτίμησε λανθασμένα, έπεσε μέσα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά…

Το γεγονός έχει προβληματίσει ιδιαίτερα πολίτες που περνούν καθημερινά από το σημείο, τονίζοντας πως ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος, δεδομένου ότι ο αγωγός έχει μεγάλο πλάτος και βάθος και ιδίως τις βραδινές και νυχτερινές ώρες που δεν υπάρχει φωτισμός, δεν είναι ορατός από κανέναν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρόμος παραπλεύρως το αγωγού ασφαλτοστρώθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία της νέας εθνικής οδού και σε ένα μεγάλο τμήμα έχουν τοποθετηθεί και προστατευτικές μπάρες στο αυλάκι. Σε κάποια άλλα σημεία όμως και πάνω στις στροφές ακόμη, δεν υπάρχει το παραμικρό προστατευτικό, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να συμβεί ήδη το πρώτο ατύχημα, ευτυχώς χωρίς δυσμενέστερες συνέπειες.

Έβαλαν κορίνες αλλά…

Επίσης, μετά το ατύχημα τοποθετήθηκαν στα επικίνδυνα σημεία κορίνες, οι οποίες όμως πολύ γρήγορα απομακρύνθηκαν από τον άνεμο, δημιουργώντας νέους κινδύνους για τους οδηγούς, όπως κορίνες υπάρχουν και στην άκρη του δρόμου που δεν έχει ασφαλτοστρωθεί. Πολίτες που περνούν τακτικά από το σημείο καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να καλυφθεί ο αγωγός, απευθυνόμενοι μάλιστα στον Αρδευτικό Οργανισμό «Σελινούντα».

Για το θέμα ρωτήθηκε από τo “protionline.gr” ο υπεύθυνος του Αρδευτικού Οργανισμού Γιώργος Μεϊντανάς, ο οποίος τόνισε πως το αυλάκι αυτό είχε διανοιχθεί πριν από πολλές δεκαετίες όταν δημιουργήθηκε το δίκτυο για την άρδευση από τον Αρδευτικό Οργανισμό και απείχε από τον δρόμο. Όπως παρατήρησε, προσφάτως η εταιρεία που κατασκευάζει την νέα εθνική οδό έριξε άσφαλτο μεγαλώνοντας τον δρόμο, δεν φρόντισε όμως για τον σωληνωτό αγωγό, ούτε καν για την τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών. Σύμφωνα πάντως με την πληροφόρηση που έχει ο κ. Μεϊντανάς, για το θέμα έχει ενημερωθεί η δημοτική αρχή και έχει ενεργοποιηθεί προκειμένου να ζητήσει από την κατασκευάστρια εταιρεία της εθνικής οδού, να μεριμνήσει και να εκτελέσει συμπληρωματικό έργο στο σημείο αυτό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr