background img
banner
banner

Κεντρικό Κτηματολογικό Γραφείο θα λειτουργήσει στο Αίγιο

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Την διαβεβαίωση ότι θα λειτουργήσει στο Αίγιο κεντρικό Κτηματολογικό Γραφείο έλαβε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και το αρμόδιο υπουργείο, την περασμένη Πέμπτη.

Είχε προηγηθεί η πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος με τίτλο «Σύσταση Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου», το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Αιγιαλείας χωρίς να περιλαμβάνει όμως τοπικό υποκατάστημα στο υπό σύσταση κτηματολογικό γραφείο Δυτικής Ελλάδος, αφήνοντας έτσι ακάλυπτη μία πολύ μεγάλη περιοχή.

Ως γνωστόν, το νέο σχέδιο νόμου προβλέπει τη συγχώνευση των κτηματολογικών γραφείων και υποθηκοφυλακείων και τη δημιουργία νέου ενιαίου κρατικού φορέα που θα βρίσκεται υπό την ομπρέλα του υπουργείου Περιβάλλοντος και όχι του Δικαιοσύνης, με σκοπό την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου. ΄΄Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει η πρόβλεψη Κτηματολογικού Γραφείου για την Αιγιάλεια που έχει τόσο μεγάλη έκταση και πληθυσμό. Μία τέτοια περίπτωση θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στους πολίτες και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Μας μεταφέρθηκε όμως ότι η παράλειψη αυτή έγινε εκ παραδρομής, αναγνώρισαν ότι στο Αίγιο πρέπει να λειτουργήσει Κεντρικό Κτηματολογικό Γραφείο και εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα΄΄, ανέφερε στo “protionline.gr” ο κ. Παναγόπουλος.

Να σημειωθεί ότι για τον ίδιο λόγο επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη το υπουργείου Δικαιοσύνης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, ο οποίος έλαβε ανάλογες διαβεβαιώσεις από τον γενικό γραμματέα Γιώργο Σαρλή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr