background img
banner
banner

«Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στη βάση του Αράξου»

ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΪΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Την απαίτηση να σταματήσει τώρα κάθε σχεδιασμός εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στον Άραξο και την Αχαΐα, προβάλει ο δήμος Αιγιαλείας, μετά από σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αν και η δημοτική αρχή είχε την δική της πρόταση σχετικά με το περιεχόμενο του ψηφίσματος, το οποίο ήταν στην λογική της επαγρύπνησης και όχι της απαίτησης να σταματήσει κάθε σχεδιασμός, τελικώς υιοθετήθηκε το περιεχόμενο του ψηφίσματος που κατέθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Λαϊνάς, κατόπιν παραίνεσης και των συμβούλων Φάνη Σπηλιόπουλου και Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου που συμφώνησαν ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα, ο δήμος πρέπει να υιοθετήσει αδιάλλακτη στάση.

Το περιεχόμενο του ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης, το οποίο ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι το εξής: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, πρόσφατα προχώρησε σε νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ ΦΕΚ125ΤΑ 29/8/17) για επέκταση της βάσης της Σούδας και τη συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Στα πλαίσια αυτά σχεδιάζεται και η εγκατάσταση πυρηνικών αμερικανικών κεφαλών στην εκσυγχρονισμένη βάση του Αράξου.

Πρόκειται για μία πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που εντάσσεται στον σχεδιασμό για μεταφορά στρατιωτικών οπλικών συστημάτων, από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Η καθυστερημένη (δέκα ημέρες μετά τις καταγγελίες) «διάψευση» του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας κ. Βίτσα, μόνο μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί, γιατί τα όσα ισχυρίστηκε διαψεύδονται από την ήδη πραγματικότητα.

Για την μη ύπαρξη πυρηνικών μετά την περίοδο της Δικτατορίας, απαντά η τότε αναπαραγόμενη διαβεβαίωση του υπουργείου Άμυνας ότι «τον Μάιο του 2001 απομακρύνθηκαν και οι τελευταίες πυρηνικές κεφαλές από τη βάση του Αράξου». Εξάλλου όλα τα χρόνια, ή μία πίσω την άλλη, οι αστικές κυβερνήσεις διέψευδαν την ύπαρξη πυρηνικών τα οποία όμως «ανύπαρκτα» πυρηνικά, εκ των υστέρων ανακοίνωναν ότι απεμακρύνθησαν. Την σκυτάλη παίρνει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο ίδιο μοτίβο.

Το γεγονός αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ζωή και την ασφάλεια του λαού της περιοχής μας και του περιβάλλοντος και εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στους επικίνδυνους και ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε σχεδιασμός εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στον Άραξο και την Αχαΐα».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr