background img
banner
banner

Με περισσότερους από 1.000 επισκέπτες και 300 αθλητές! | ΦΩΤΟ

ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 2η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «2η Περιβαλλοντική και Αθλητική Συνάντηση στη Λίμνη Τσιβλού» της Δ.Ε. Ακράτας, που διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ “Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία” του δήμου Αιγιαλείας, την αντιδημαρχία Ανατ. Αιγιάλειας και την Τ.Κ. Πλατάνου, προχθές Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Περισσότερα από χίλια άτομα επισκέφθηκαν τη λίμνη προκειμένου να συμμετέχουν στις προγραμματισμένες δράσεις που ξεκίνησαν από τις 10.30 το πρωί και διήρκησαν έως τις 3.00 το μεσημέρι, με αμείωτο ενδιαφέρον…

Αρχικά, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας Ακράτας και ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού καθοδήγησαν το κοινό σε μονοπάτι παρόχθια της λίμνης όπου το ενημέρωσαν για τον οικολογικό πλούτο και την περιβαλλοντική αξία της περιοχής. Στη συνέχεια, η Π.Ο. του ΚΠΕ ανέλαβε δραστηριότητες στο πεδίο με περιβαλλοντικά εργαστήρια και παιχνίδια για παιδιά.
Δυναμικό «παρών» έδωσαν περίπου 300 αθλητές που έκαναν το γύρο της λίμνης μέσα στη φύση σε χωμάτινο δρόμο καλύπτοντας διαδρομές 2 χλμ, 5,5χλμ και 10 χλμ. Συγκινητική ήταν η παρουσία των μικρών αθλητών που συνοδεύονταν από τους γονείς τους. Η διεξαγωγή των αγώνων έγινε με την πολύτιμη συνδρομή του αθλητικού σωματείου «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς». Μεγάλη απήχηση είχαν οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες (τοξοβολία, flying fox, rafting και kayak) σε μικρούς και μεγάλους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να απολαύσουν τη λίμνη και τις κρυφές ομορφιές της.

Τέλος, αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιαλείας που προσέφερε πλούσιο μπουφέ από σπιτικές πίτες, παραδοσιακά γλυκά, και κρασιά παραγωγών της Ανατολικής Αιγιάλειας προς όλους τους παρευρισκόμενους. Προβλήθηκαν τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα του τόπου, δωρεά των καταστημάτων, των επιχειρήσεων και εθελοντριών γυναικών της περιοχής.

Οι διοργανωτές, ευχαριστούν ιδιαίτερα την εταιρεία ΑΥΡΑ ΑΕ, την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών για την προσφορά των προϊόντων τους, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των αθλητών. Επίσης, την επιχείρηση «Καρκατσέλος», τα καταστήματα «Sport Club» του Παν. Ψαρράκου για την προσφορά ενός ζευγαριού αθλητικών παπουτσιών στον πρώτο αθλητή για κάθε κατηγορία, καθώς και τον Χρήστο Λίβα για την ναυαγοσωστική κάλυψη. ΄΄Με τη συνεργασία του δήμου των τοπικών φορέων και των εθελοντών, το αποτέλεσμα της διοργάνωσης των εκδηλώσεων χαρακτηρίστηκε απόλυτα ικανοποιητικό για όλους κάτι που μας δεσμεύει να ανανεώσουμε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά με ακόμα περισσότερες δράσεις και πιο εμπλουτισμένο πρόγραμμα΄΄, αναφέρεται εκ μέρους των διοργανωτών.

Φωτό: Βασίλης Χριστόπουλος

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr