background img
banner
banner

Μείωση 10% για πρώτη φορά σε όλα τα δημοτικά τέλη!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ 2018 Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΕΜΦΑΝΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα προβλήματα που προκαλεί η κρίση στην τοπική κοινωνία, η δημοτική αρχή αποφάσισε να προχωρήσει σε οριζόντια μείωση όλων των δημοτικών τελών κατά 10% για το 2018, διατηρώντας ταυτόχρονα τις σημαντικές εκπτώσεις για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τους πολίτες με αναπηρία.

Βεβαίως, η πρόθεση της δημοτικής αρχής για μείωση των τελών δεν θα ήταν εφικτή, εάν δεν είχε καταφέρει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα για τον δήμο, το οποίο οφείλεται καθαρά στην σωστή διαχείριση των εσόδων του.

Η απόφαση έγινε γνωστή μετά την συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας του Θανάση Παναγόπουλου το βράδυ της Παρασκευής, ικανοποιώντας τα μέλη της που αφουγκράζονται καθημερινά τα προβλήματα των δημοτών. Με την μείωση βεβαίως των δημοτικών τελών, ο δήμος προσπαθεί να επιτύχει και σταθερή εισροή χρημάτων στα ταμεία του, αφού ένα πιο χαμηλό τέλος είναι πιο εύκολο να εξοφληθεί, καλώντας έτσι τους πολίτες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, διότι και ο δήμος πρέπει να λειτουργήσει…

Μετά τον εξορθολογισμό ήρθε η μείωση

΄΄Συμμεριζόμενοι την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε και ανταποκρινόμενοι σε ένα καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας μας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε 10% οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών για το 2018. Θέλουμε με αυτό τον τρόπο να ανακουφίσουμε τους συνδημότες μας, οι οποίοι γνωρίζουμε πως έχουν οικονομικά προβλήματα. Το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου μας είναι εμφανές και στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζουμε, βάζοντας πάνω απ’ όλα τον πολίτη΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, σημειώνοντας πως η έκπτωση του 10% θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2018 για όλες τις δραστηριότητες. Δηλαδή για παραχώρηση χρήσης αιγιαλού, άρδευση, χρήση βυτιοφόρου, καλαθοφόρου, τέλη καθαριότητας και φωτισμού, ακίνητης περιουσίας, βοσκής, διαφήμισης, χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων, δικαιωμάτων από εμποροπανηγύρεις, παζάρια και λαϊκές, τέλη νεκροταφείων, παρεπιδημούντων κ.ο.κ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχει 10% οριζόντια μείωση τελών, σε έναν δήμο που και τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν αυξήσεις παρά μόνο στο πλαίσιο της προσπάθειας εξορθολογισμού των τελών μεταξύ των πρώην δήμων που δημιούργησαν τον δήμο Αιγιαλείας. Ερωτηθείς ο δήμαρχος για την εναρμόνιση των τελών μέσα στον δήμο, ανέφερε πως έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό με την αναπροσαρμογή των τιμολογίων των προηγούμενων ετών.

Πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως των 700.000 ευρώ!

Παράλληλα, ο κ. Παναγόπουλος δεν κρύβει και την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής του δήμου. Όπως τονίζει, ΄΄χάρη στη συνετή οικονομική πολιτική και τη σωστή διαχείριση και παρ’ όλες τις πληρωμές δικαστικών και παλιών οφειλών, ο δήμος Αιγιαλείας πέτυχε για το 2017, ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης των 700.000 ευρώ περίπου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί να προχωρήσει και να προσφέρει το ποσό αυτό ανταποδοτικά ως ένα μέτρο για την οικονομική ανακούφιση των συνδημοτών μας΄΄. ΄΄Το πρωτογενές πλεόνασμα των 700.000 ευρώ δημιουργήθηκε από πρόσθετα έσοδα και από την ορθολογική διαχείριση, δηλαδή από οικονομία, περικοπές δαπανών και εισπραξιμότητα΄΄, σημείωσε ακόμη ο δήμαρχος, κάνοντας γνωστό πως η εισπραξιμότητα ξεπερνά το 92% σε σχέση με αυτά που είχαν υπολογίσει. Ταυτόχρονα, επιτυχία του οικονομικού επιτελείου του δήμου, θεωρείται η εξόφληση του 85% των υποχρεώσεων από παρελθόντα έτη και η κάλυψη απαιτήσεων ύψους 3.930.000 ευρώ!

΄΄Εφόσον συνεχίσει έτσι η κατάσταση και πάντα με ορθολογική οικονομική διαχείριση, θεωρώ ότι υπάρχει η προοπτική για περαιτέρω μειώσεις τελών από του χρόνου΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο δήμαρχος Αιγιαλείας.

Ικανοποιήθηκε αίτημα του Συλλόγου Εστίασης- Αναψυχής

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έκπτωση του 10% στα δημοτικά τέλη έρχεται να ικανοποιήσει και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, οι οποίοι, λόγω της καθήλωσης των τζίρων τους, ανταποκρίνονται με δυσκολία στις υποχρεώσεις τους και απέναντι στον δήμο. Την ικανοποίησή του για την μείωση δηλώνει στo “protionline.gr” ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής Αιγιάλειας Στράτος Βαρδάκης, τονίζοντας πως ήταν ένα αίτημα του Συλλόγου τους που είχε μεταφερθεί στον δήμαρχο, το οποίο γίνεται δεκτό προς ανακούφιση των συναδέλφων του.
Σε ό,τι αφορά την διαδικασία ψήφισης των νέων τελών, θα πρέπει να εγκριθούν από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου και εν συνεχεία από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr