background img
banner
banner

Η Πολιτική Ρύπανση ως αφήγημα της Ν.Δ.

-ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ, Συντονιστής ΟΜ Αιγίου ΣΥΡΙΖΑ-

Σαν πίνακας του Σαλβατόρε Νταλί… Μόνον αυτός θα μπορούσε να συνθέσει αυτό το σουρεαλιστικό σκηνικό της αντιπολίτευσης του Ελληνικού κοινοβουλίου. Στον οίστρο της αντιπολιτευτικής τους προσπάθειας οι Μητσοτάκηδες, Φώφες, Βενιζέλοι Λεβέντηδες, Θεοδωράκηδες, Λοβέρδοι, κάποιοι ηθικολογούντες ιδεαλιστές εν αναμονή επαναστάτες, Αδώνιδες, Βορίδιδες και τελευταία πινελιά, που την επιμελήθηκαν οι ασκούντες την εξουσία τα τελευταία 35 χρόνια, το εγκληματικό μόρφωμα των Ναζί, επέδειξαν ικανότητες εφάμιλλες του μεγάλου καλλιτέχνη.

Κυριαρχεί σε αυτόν τον πίνακα και η εμβληματική μορφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου μόνον η ακροδεξιά ηγετική ομάδα της Ν.Δ θα μπορούσε να κατασκευάσει έναν αρχηγό Φρανκεστάιν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πολιτική ζωή του τόπου.

Στην προσπάθειά του να αναδείξει ένα ανύπαρκτο πολιτικό σχέδιο, αγνοώντας ότι δεν υπάρχει θεωρητικό θεμέλιο στον Νεοφιλελευθερισμό, διότι απλά η ιδεολογική θεωρητική του υπόσταση, συνίσταται στο Κέρδος υπεράνω όλων και επί παντός τιμήματος. Με όχημα την ελεύθερη-ασύδοτη αγορά, αγνόησε παντελώς τα σημερινά διαμορφωμένα πλέον κοινωνικά δεδομένα και εκφράστηκε στατικά, με μία θεολογική θεώρηση του πλαισίου της πολιτικής δράσης πού θεωρεί αναγκαία για την όποια δική του μεταρρύθμιση, μη μπορώντας να κατανοήσει βασικούς κανόνες της εξέλιξης και προσαρμογής της καπιταλιστικής κοινωνίας που πρεσβεύει.

Ελλείψει λοιπόν πολιτικής πρότασης ο Κ Μητσοτάκης υποσχέθηκε απροσχημάτιστα, θα έλεγα με παρρησία, ένα νέο μνημόνιο, μια επιστροφή στον άκαμπτο θατσερικό νεοφιλελευθερισμό του 1982, με όχημα τον κοινωνικό δαρβινισμό του δικαίου του ισχυροτέρου, σε μία κοινωνία ανισοτήτων σε συνθήκες ζούγκλας. Και όπως δηλώνει απερίφραστα η ηγετική ομάδα της Ν.Δ αυτές είναι οι απολύτως σαφείς θέσεις του κόμματος.

Εμείς δεν αμφιβάλαμε ποτέ για αυτό, αλλά κάποιοι από την κοινωνία των πολιτών που είχαν κάποιες αμφίβολες ελπίδες για το πολιτικό σχέδιο της Ν.Δ, το ξεκαθαρίζουν τώρα με τον πλέον έγκυρο τρόπο. Κοινός τόπος και για τον πλέον αδαή Έλληνα πολίτη, είναι ότι η Ν.Δ σε αγαστή συνεργασία με το θεός ΄σχωρέστο ΠΑΣΟΚ, ανήγαγε όλα αυτά τα χρόνια την πολιτική απάτη, την διαφθορά, την ρεμούλα, τις μίζες, το ρουσφέτι σε βασικές λειτουργίες του Κράτους.

Η Ν.Δ όντας ο ένας πόλος της δικομματικής εναλλασσόμενης εξουσίας δημιούργησε στρατό απατεώνων κλεφτών, παραδόπιστων υπηρεσιακών παραγόντων, γκεμπελίστικων Μ.Μ.Ε – ο Γκέμπελς ήταν ένας ευφυής διεστραμμένος, αυτοί εδώ είναι παντελώς ηλίθιοι διεστραμμένοι, με ψέματα της μίας μέρας, με το αζημίωτο βέβαια – και πολιτικών πού πίστευαν και πιστεύουν ακόμα ότι το κράτος τους ανήκει ως σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες. Ταΐζοντας πάντα τους δικούς της επιχειρηματίες και Μ.Μ.Ε, με θαλασσοδάνεια – δανεικά και αγύριστα – και τους κίτρινους χολερικούς δημοσιογράφους με τα μυστικά κονδύλια. Ταϊζόταν δε από τον συρφετό των συμφερόντων που με αποικιακές συμβάσεις με το δημόσιο – βλέπε Siemens, ολυμπιακοί αγώνες, εθνικοί οδοί, υποβρύχια που γέρνουν, κ.α. -καταλήστεψαν τον δύσμοιρο Ελληνικό λαό, μοιράζοντας μίζες οι διάφοροι Χριστοφοράκοι πού όλως τυχαίως έχει το Μητσοτακέικο και άλλοι – ξέρετε εσείς – στενές οικογενειακές σχέσεις.

Ένας χορός δισεκατομμυρίων σε λίστες – LAGARD, LIXTENSTAIN, BORGIANS, PANAMA PAPERS – με το δεξί χέρι του Σαμαρά, τον Παπασταύρου πού όλως τυχαίως είχε και συνεταιριλίκι με την Μαρέβα του Μητσοτάκη. Και όπως με το συμπάθιο, λέει και ο λαός – είχαμε ένα σακί σκατά μας, ήρθε και μια φτυαριά απανωγιόμι – φάγανε και 200 εκατομμύρια δανεικά από τις τράπεζες με εγγύηση τα εκλογικά αποτελέσματα μέχρι και το 2022 και άλλα τόσα το ΠΑΣΟΚ, έτσι να μη χαλάσει η κολεγιά. Μέχρι εκεί έφθασε το αρρωστημένο σύστημα τους , παρέα με τους τραπεζίτες .
Και μόνον επιγραμματικά να αναφέρουμε τις διαπραχθείσες εγκληματικές

πράξεις τους, απέναντι στον λαό και την δημοκρατία, πρέπει να γράψουμε τόμους αρκετούς. Αρκεί μόνον η κουβέντα ενός φίλου νεοδημοκράτη που νοσηλεύτηκε όντας ανασφάλιστος στο Γ. Νοσοκομείο Αιγίου, ειλικρινής έως κυνισμού είπε:

Το μεγαλύτερο έγκλημα μετά τον εμφύλιο, ήταν το πέταμα στον καιάδα 2.500.000 Ελλήνων ανασφάλιστων από τις πουλημένες κυβερνήσεις. Το ότι εσείς δώσατε πρόσβαση στην δημόσια δωρεάν υγεία, σε αυτούς τους ανθρώπους είναι εφάμιλλο της εκλογής εγχρώμου προέδρου στην Αμερική, και μόνον αυτό φθάνει να συντρίψετε την όποια αντιπολίτευση, αλλά δεν ξέρατε να το επικοινωνήσετε.

Και είναι αλήθεια. Όλα λοιπόν αυτά γινόντουσαν μελετημένα με μαφιόζικες μεθόδους, με αποδεδειγμένες παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, με σκανδαλώδεις νομοθετικές παρεμβάσεις, για απαλλαγή πολιτικών και τραπεζιτών-πάνε πακέτο-απο τις συνέπειες αυτών των εγκληματικών πράξεων.

Στον αντίποδα όλων αυτών, η Κυβέρνηση έχοντας αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και κρατήσει την κοινωνία όρθια, με όχημα την διοικητική μεταρρύθμιση και την απαλλαγή του δυσθεώρητου βάρους του μολυβένιου κορμιού της γραφειοκρατίας, που συντρίβει κάθε προοδευτική απόπειρα αλλαγής πορείας, παρέα με τα 13 περιφερειακά συνέδρια για μια δίκαιη ανάπτυξη, με αλλαγή όπου χρειάζεται του παραγωγικού μοντέλου, βάζοντας συμμέτοχη ολόκληρη την κοινωνία, έχει την βούληση να τα αλλάξει όλα στην μεταμνημονιακή εποχή.
Αυτή η στρατηγική είναι η μόνη πού απαντάει στο αίτημα της ρημαγμένης ελληνικής κοινωνίας για κοινωνική δικαιοσύνη, και ανάπτυξη. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται ή προσποιείται ότι δεν το αντιλαμβάνεται καλά θα κάνει να αρχίσει να το χωνεύει, ειδάλλως το “Πασοκέϊσον” είναι επί θύραις.

Όσο και αν προσπαθεί ο “σύντροφος” Θεοδωρικάκος με τις δημοσκοπήσεις του – δικαίωμά του είναι να εξευτελίζεται – το παιδί έρχεται ανάποδα και δεν τους βγαίνει. Στην χορεία της φιλοσοφίας των ηλιθίων πού αδυνατούν να κατανοήσουν την πραγματικότητα και αναφέρονται σε αυτήν ως ιδεοληψία, τους πληροφορούμε ότι είναι τιμή μας.

Η παρουσία του Μητσοτάκη στην Δ.Ε.Θ, κυριολεκτικά την ρύπανε πολιτικά ήταν η επιτομή της παρωδίας και τα κρούταλα αμέσως άρχισαν στην Ν.Δ, βγήκαν τα σπαθιά και τα κουμπούρια και άντε να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα.

Θάλασσα τα ΄κανε, με ένα ακροδεξιό παραλήρημα, εγκλωβισμένος στην ρητορική Άδωνη – Βορίδη, δεμένος χειροπόδαρα από τα συμφέροντα πού συναγελάζεται, κατάντησε στον πανικό του, να γίνει γραφείο τύπου της Εldorado.

Τέλος πάντων, όπως συμβαίνει παντού έτσι και στον τόπο μας, καλό είναι να υπάρχουν κάποιοι αμετανόητοι γραφικοί, να λένε καμιά ανοησία, πιστεύοντας ότι ο λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου, έτσι για να ευθυμούμε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr