background img
banner
banner

Με ανανεωτικό ψηφοδέλτιο η ΠΑΕΚ που έκανε τον απολογισμό της

ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΛΙΓΑΔΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ

Έχοντας δίπλα του δύο βαριά ονόματα της επιχειρηματικότητας στην Αιγιάλεια, ο πρόεδρος της ΠΑΕΚ Άρης Τηλιγάδης, προχώρησε τη Δευτέρα το απόγευμα στον απολογισμό έργου, ενάμιση μήνα περίπου πριν τις εκλογές στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Ο Κώστας Αναστασόπουλος «Κρίνος» και ο Πάνος Δούσκας «Cavino» μίλησαν για την εποχή που η Αιγιάλεια δεν είχε δική της παράταξη στο επιμελητήριο Αχαΐας. «Από τότε που έγινε η ΠΑΕΚ ο κόσμος πήγε να ψηφίσει» δήλωσε ο κ. Αναστασόπουλος και συνέχισε «η ΠΑΕΚ είναι ιδέα, σημασία έχει η συμμετοχή και σ’ αυτές τις εκλογές». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πάνος Δούσκας «Είχαμε κάποτε 16 Αιγιαλείς στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου αλλά κανείς δεν μας έδινε σημασία. Με την ΠΑΕΚ αυτό άλλαξε». Στον απολογισμό του ο Άρης Τηλιγάδης παρουσία δύο εκλεγμένων (Δεληγιάννης – Αναστασόπουλος), έλειπαν τέσσερις ( Ζόμπος, Ψυχογιός, Βαρδάκης, Παπαϊωάννου), και περίπου 15 παλιών και νέων στελεχών της κίνησης, παρουσίασε το έργο της 6ετίας, συγκρίνοντάς το με το παρελθόν.

Η Αιγιάλεια στην διοίκηση για πρώτη φορά

«Για 180 χρόνια που λειτουργεί το Επιμελητήριο Αχαΐας από το 1837 δεν υπήρχαν Αιγιαλείς στη Διοίκηση. Το 2006 η ΠΑΕΚ πήρε τρεις έδρες στο Δ.Σ. και την έδρα του Οικονομικού Επόπτη στη Διοικούσα Επιτροπή. Το 2011 πήραμε 7 έδρες, μας έδιναν την προεδρία (Φωτόπουλος, Ρώρος), που ήτανε άπιαστο όνειρο, αλλά εμείς είπαμε ότι ήταν σωστό και τίμιο να μιλήσουμε με τον πρώτο, που ήταν ο Πλάτων Μαρλαφέκας (12 έδρες). Κάναμε συνδιοίκηση με αλληλοσεβασμό και έργο μεγάλο» τόνισε ο κ. Τηλιγάδης που εξήγησε στη συνέχεια την λειτουργία του Επιμελητηρίου και τους τομείς δράσης. Επικεντρώθηκε μάλιστα στις 40 επιχειρήσεις από την Αιγιάλεια που επιχορηγήθηκαν με το ποσό 2,2 εκ. ευρώ, μετά από ενέργειες και πίεση που άσκησε η ΠΑΕΚ, ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες.

«Δεν πουλάμε πολιτική, ούτε προστασία, το κάνουμε γιατί έχουμε υποχρέωση» συνέχισε ο πρόεδρος της ΠΑΕΚ και Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Ο Άρης Τηλιγάδης μίλησε αφιερώνοντας αρκετό χρόνο στο έργο της διοίκησης Μαρλαφέκα, της οποίας η ΠΑΕΚ ήταν συνοδοιπόρος, ενώ δήλωσε όταν ρωτήθηκε για τη συνεργασία του με τη δημοτική αρχή της Αιγιάλειας, πως είναι καλή, αλλά θα ήθελε να ακούνε περισσότερο. «Οι συγκρούσεις και αντεγκλήσεις δεν οδηγούν πουθενά, συνεργασία για το καλό του τόπου και με τον Θεοδωρακόπουλο και τον Παναγόπουλο». Ο κ. Τηλιγάδης ρωτήθηκε από το “protionline.gr” γιατί δεν τον ακολουθούν οι άλλοι τέσσερις εκλεγμένοι και τι έχει να πει για όσους Αιγιαλείς δεν στηρίζουν την ΠΑΕΚ στις εκλογές, και απάντησε ως εξής:

«Εύχομαι καλή επιτυχία στους Αιγιαλείς που θα κατέβουν σε άλλα ψηφοδέλτια. Εάν κάποιοι περίμεναν από την καρέκλα τους να γίνουν οι δουλειές, εμείς δεν θέλουμε αυτό. Όλοι είχαν πρόσβαση, το ζητούμενο είναι η συμμετοχή στη διοίκηση. Αυτό έγινε πρώτη φορά με την ΠΑΕΚ. Δεν είμαστε παράταξη, μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Να μπουν νέα παιδιά στο Επιμελητήριο, οικογενειάρχες και επιχειρηματίες».

Διαχωρίζουν τη θέση τους

Ο απολογισμός Τηλιγάδη, ουσιαστικά έβαλε τον συνδυασμό του, που είναι πλέον ανανεωτικός όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, στην προεκλογική περίοδο. Ο επικεφαλής της ΠΑΕΚ τις προηγούμενες ημέρες είχε προχωρήσει σε συναντήσεις με συλλόγους της περιοχής, για να διευρύνει τη βάση του ψηφοδελτίου, που το 2011 αριθμούσε 52 υποψήφιους, αλλά το κάλεσμα του δεν έτυχε παντού της ίδιας ανταπόκρισης. Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου δεν παραβρέθηκε στη συνάντηση κάτι που καυτηρίασε και ο ίδιος κατά τη διάρκεια του απολογισμού. Εντωμεταξύ αποστάσεις ανοιχτά από τον επικεφαλής της ΠΑΕΚ παίρνουν δύο σύμβουλοι, ο Ανδρέας Παπαϊωάννου και ο Στράτος Βαρδάκης. Χαρακτηριστική είναι και η συνομιλία σε υψηλούς τόνους που είχαν το Σάββατο το πρωί ο Άρης Τηλιγάδης με τον Στράτο Βαρδάκη, που είχε εκλεγεί με την ΠΑΕΚ το 2011 πρώτος στο τμήμα Υπηρεσιών.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας διαχώρισε ευθέως τη θέση του με τον πρόεδρο της ΠΑΕΚ ζητώντας του, να παραιτηθεί από την αρχηγία για χάρη της ενότητας. Ο κ. Βαρδάκης δήλωσε στo “protionline.gr” «Στήριξα τον κ. Τηλιγάδη έντεκα χρόνια, θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαστε Αρτοποιοί για να προεδρεύει επί 29 χρόνια συνέχεια». Μάλιστα δήλωσε ότι προτίθεται να στηρίξει άλλη κίνηση Αιγιαλέων και στο χέρι του κ. Τηλιγάδη είναι να προλάβει τις εξελίξεις.

Οι πληροφορίες θέλουν πλέον πέραν της ΠΑΕΚ που θα κατέβει αλλαγμένη στις εκλογές να δημιουργούνται άλλες δύο κινήσεις, αφού όπως δηλώνουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, ο Τηλιγάδης δεν μπορεί να δεσμεύει τους Αιγιαλείς. Ο Άρης Τηλιγάδης έχοντας γνώση όλων αυτών, φαίνεται ότι θα ήθελε να συνεργαστεί άλλη μια φορά με την παράταξη του Πλάτωνα Μαρλαφέκα, ενώ οι πρωτεργάτες των άλλων κινήσεων συνομιλούν με αυτούς που δημιούργησαν νέα σχήματα στην Πάτρα. Έτσι το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Αντώνης Κουνάβης, επισκέφτηκε χθες το Αίγιο και συναντήθηκε με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας, ενώ αργότερα συνάντησε και τον Στράτο Βαρδάκη. Κρίσιμη ημερομηνία για τις εκλογές του Δεκεμβρίου αποτελεί η 27η Οκτωβρίου που εκπνέει η προθεσμία για να είναι τα μέλη του Επιμελητηρίου ταμειακώς εντάξει, ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 4.000 ψηφοφόρους στην Αχαΐα, την ώρα που τα εγγεγραμμένα μέλη στο Επιμελητήριο φτάνουν τα 17.000. Σημαντική παράμετρος αποτελεί και ο νέος νόμος που βάζει δικλείδες στις συνεργασίες των παρατάξεων, δηλαδή μια μεγάλη παράταξη δεν μπορεί ν’ αγνοήσει τη δεύτερη και να συνεργαστεί με τη μικρότερη για να κάνει διοίκηση, την ώρα που η πενταμελής διοικούσα επιτροπή, γίνεται εφταμελής.

Η μάχη της ψήφου ήδη ξεκίνησε χωρίς να είναι σίγουρο ότι οι εκλογές θα γίνουν τις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί, δηλαδή 9,10,11 Δεκεμβρίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr