background img
banner
banner

Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια!

ΤΙΜΉΘΗΚΕ Η «28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940» ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Με εθνική υπερηφάνεια και την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε στο Αίγιο η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μαθητική παρέλαση στην οδό Μητροπόλεως, με τα νιάτα του Αιγίου να στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον του τόπου, κρατώντας στα χέρια την γαλανόλευκη! Άλλωστε, όσο υπάρχουν νέοι, θα υπάρχει πάντα μία ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, παίρνοντας μαθήματα από το παρελθόν και χαράσσοντας νέες προοπτικές στον ορίζοντα…

Στις εκδηλώσεις, την Ιερά Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελος π. Ιωακείμ Βενιανάκης, την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Μπούνιας και Ντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου. Τον δήμο Αιγιαλείας, ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι σχολικών επιτροπών κ.ά. Παρέστησαν ακόμη οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και πρόεδροι Συλλόγων και φορέων.

Το πρωί εψάλη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό “Φανερωμένης” και αμέσως μετά, προηγουμένης της Φιλαρμονικής Αιγίου, Ιερός Κλήρου, επίσημοι, αντιπροσωπείες σχολείων, προσκόπων, οδηγών, συνδέσμων, σωματείων κ.λπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, μετέβησαν στο Μνημείο Ηρώων στα Υψηλά Αλώνια όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Βασίλη Σταματόπουλο και κατατέθηκαν στεφάνια από τις αρχές. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Αμέσως μετά όλοι μετέβησαν στην οδό Μητροπόλεως για την παρέλαση.

Δεκάδες Αιγιώτες είχαν βγει στους δρόμους για να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν τα νιάτα του Αιγίου. Οι επίσημοι παρακολούθησαν την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων στην πλατεία Φανερωμένης. Σχόλια πάντως, προκάλεσε το πανό της Ιεράς Μητροπόλεως πάνω στο καμπαναριό του ναού, που αναγράφει «Η Ελλάδα έγινε Σόδομα και Γόμορα»… Η παρέλαση άνοιξε όπως κάθε χρόνο με την Φιλαρμονική Αιγίου να παιανίζει υπό την διεύθυνση του μαέστρου Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, παίρνοντας θέση απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Στην συνέχεια οι μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων και τέλος αγήματα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων παρέλασαν με περίσσια λεβεντιά και χάρη, τιμώντας το «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940, που έμελλε να αλλάξει για πάντα το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΔΩ


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr