background img
banner
banner

Σοβαρό επεισόδιο στο ΠΕΔΥ Αιγίου

ΡΟΜΑ ΕΠΕΤΕΘΗ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΦΤΥΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ – ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ

Ένα ακόμη περιστατικό προκλητικής συμπεριφοράς από Ρομά, προκαλεί οργή και αγανάκτηση. Μάλιστα, αυτή τη φορά το συμβάν έλαβε χώρα σε δημόσια υπηρεσία Υγείας, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, τους πολίτες, ασθενείς, ασφαλισμένους που ήταν παρόντες πολύ περισσότερο βέβαια τον γιατρό που δέχθηκε επίθεση από εξοργισμένο Ρομά, ο οποίος όμως με τον φόβο ότι θα κληθεί η Αστυνομία ετράπη σε… άτακτο φυγή…

Κι αν η σημερινή ημέρα έδειχνε να είναι μία συνηθισμένη μέσα στα τριάντα χρόνια που προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ΙΚΑ, τον ΕΟΠΥΥ και το ΠΕΔΥ σήμερα, ο Παιδίατρος Σωτήρης Καρανικόλας, λίγο έλειψε να φύγει από τον χώρο εργασίας του με βαριά τραύματα, εάν βέβαια δεν είχε επιδείξει την ψυχραιμία που η στιγμή απαιτούσε. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, καθώς προχωρούσε με την σειρά σε εμβολιασμούς, μπήκε στο ιατρείο του ΠΕΔΥ όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του, ένας Ρομά και με επιθετική διάθεση, απαίτησε να εξυπηρετηθεί εκείνη στην στιγμή.

Ο κ. Καρανικόλας προσπάθησε να του εξηγήσει πώς γίνεται η διαδικασία και ότι οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού, αναφέροντάς του πως το παιδί του θα εμβολιαστεί την άλλη εβδομάδα, ωστόσο εκείνος επέμεινε, τον απείλησε και του επετέθη σπρώχνοντας, χειροδικώντας και φτύνοντας τον γιατρό, όταν αυτός του είπε πως θα καλέσει την Αστυνομία. Μάλιστα, κρατώντας τον προσπάθησε να τον εμποδίσει να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι μάρτυρες που βρίσκονταν εκείνη στην στιγμή στο σημείο. Μέσα σε λίγα λεπτά κι ενώ ο γιατρός τηλεφώνησε στην Αστυνομία, ο άνδρας έγινε… «καπνός».

Όπως ο ίδιος ο γιατρός μετέφερε στο “protionline.gr”, ΄΄κάθε Τρίτη και Πέμπτη κατόπιν ραντεβού πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί των παιδιών. Η προσέλευση είναι μεγάλη όμως δεν έχουμε φέρει αντίρρηση σε κανέναν, τηρείται σειρά προτεραιότητας και η διαδικασία κυλά χωρίς προβλήματα. Προσωπικά, σε αυτά τα τριάντα χρόνια δεν έχω αρνηθεί ποτέ να εξετάσω ή να εμβολιάσω ένα παιδί. Την συγκεκριμένη μέρα μάλιστα, εμβολιάσαμε και παιδιά Ρομά που οι γονείς τους τήρησαν την προτεραιότητα. Όμως ο συγκεκριμένος είχε μία απαράδεκτη συμπεριφορά που προβληματίζει γενικότερα για την θρασύτητα κάποιων ανθρώπων της φυλής αυτής. Δεν είναι δυνατόν να εισβάλει έτσι μέσα σε ένα ιατρείο, να στέκεται με απαίτηση πάνω από το γραφείο μου, να με απειλεί και εν συνεχεία να στρέφεται εναντίον μου, να με σπρώχνει και να με χτυπά. Υπάρχουν και μάρτυρες που επιβεβαιώνουν τα όσα αναφέρω΄΄.

«Πρέπει να σταματήσει αυτή η αυθάδης και προκλητική συμπεριφορά Ρομά»…

΄΄Το γεγονός αυτό δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι. Θα απευθυνθώ ακόμη και στο υπουργείο. Είναι αισχρό αυτό που συμβαίνει. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η αυθάδης και προκλητική συμπεριφορά Ρομά που, ποντάροντας στην ατιμωρησία, θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν΄΄, ανέφερε ακόμη ο κ. Καρανικόλας που, σημειωτέον, αμέσως μετά το συμβάν και την επίθεση που δέχθηκε, κατέθεσε μήνυση εις βάρος του άνδρα που του επετέθη, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά.

Παράλληλα, ο Παιδίατρος, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του και εθελοντική παροχή υπηρεσιών Υγείας, ανέφερε στo “protionline.gr” πως αναμένει την σύλληψη του δράστη από την στιγμή που είναι γνωστά τα στοιχεία του. Παράλληλα έκανε γνωστή την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την μη καταστολή της ασύδοτης παραβατικής συμπεριφοράς Ρομά, απευθύνοντας το εξής ερώτημα: ΄΄Εμένα ποιος με προστατεύει; Οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους την στιγμή που κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα. Πρέπει η Πολιτεία να επέμβει ουσιαστικά, να σταματήσει τα ημίμετρα και να λάβει δραστικά μέτρα΄΄…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr