background img
banner
banner

Την Κυριακή η 2η Περιβαλλοντική και Αθλητική συνάντηση στον Τσιβλό

ΜΕ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η Αντιδημαρχία Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία» του Δήμου Αιγιαλείας, την Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας και την ΤΚ Πλατάνου, διοργανώνει τη «2η Περιβαλλοντική και Αθλητική Συνάντηση στη Λίμνη Τσιβλού» της ΔΕ Ακράτας, την προσεχή Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Ως γνωστόν, ο Δήμος Αιγιαλείας αποτελεί ενεργό μέλος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες καθώς διαθέτει τη Λίμνη Τσιβλού, η οποία ανήκει στην Τ.Κ. Πλατάνου της Δ.Ε. Ακράτας. Η Λίμνη Τσιβλού βρίσκεται εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Χελμού Βουραϊκού, συνθέτει ένα τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς με οικολογικό, υδρογεωλογικό ενδιαφέρον και αποτελεί προστατευόμενη περιοχή ενταγμένη στο Δίκτυο NATURA 2000. Επίσης ανήκει στους 29 γεωτόπους ιδιαίτερης αξίας στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο Χελμού Βουραϊκού της UNESCO.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας – Ακράτας και ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού, θα αναλάβουν την υλοποίηση διαδρομών στο δασικό και υγροτοπικό οικοσύστημα της Λίμνης Τσιβλού με ξενάγηση των συμμετεχόντων, ενημερώνοντας για το οικολογικό ενδιαφέρον της περιοχής. Η παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Κλειτορίας – Ακράτας θα αναλάβει δραστηριότητες στο πεδίο με περιβαλλοντικά εργαστήρια και παιχνίδια για παιδιά παρόχθια της λίμνης.

Σε αθλητικό επίπεδο, σε συνεργασία με τον Αθηνόδωρο Αθλητικό Σύλλογο, θα διεξαχθεί ο 2ος Αγώνας Δρόμου – Γύρος της Λίμνης Τσιβλού, στο χωμάτινο δρόμο γύρω από τη Λίμνη (10 χλμ. για ενήλικες και δύο παράλληλους αγώνες δρόμου 5,5 χλμ. και 2 χλμ. για παιδιά), καθώς επίσης θα παρέχεται η δυνατότητα στο κοινό να συμμετέχει σε ψυχαγωγικού χαρακτήρα δραστηριότητες πέριξ της Λίμνης, όπως μαθήματα τοξοβολίας, επίδειξη καγιάκ από πρώην πρωταθλητή Ελλάδος, βόλτα με 4-8θέσιες βάρκες ράφτιγκ και διθέσια φουσκωτά καγιάκ, flying fox, κ.λπ.

Τέλος, στο πλαίσιο της προβολής των πλεονεκτημάτων και των φυσικών πόρων της περιοχής, σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Δ. Αιγιαλείας και τον Σύλλογο Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιαλείας, θα παρέχεται η δυνατότητα γνωριμίας με τα τοπικά προϊόντα τής ορεινής Ακράτας, τα οποία θα εκτίθενται στο χώρο και επιπλέον οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές συνταγές της τοπικής γαστρονομίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάζεται ως ακολούθως:

  • 10:30 Περιήγηση σε μονοπάτι παρόχθια της Λίμνης και περιβαλλοντική ενημέρωση από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας Ακράτας και το Φορέα Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού.
  • 11:00 Έναρξη 2ου Αγώνα Δρόμου -Γύρος Λίμνης Τσιβλού (ΙΟχλμ. ενηλίκων, 5,5 χλμ. και 2 χλμ. για παιδιά).
  • 11:30 Γνωριμία με τη Λίμνη Τσιβλού και δραστηριότητες στο πεδίο με περιβαλλοντικά εργαστήρια και παιχνίδια για παιδιά με την καθοδήγηση της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας Ακράτας
  • 11:30 -13:00 Γνωριμία με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και ελεύθερη γευστική δοκιμή της τοπικής γαστρονομίας
  • 10:30 -15:00 Δωρεάν συμμετοχή του κοινού σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες (μαθήματα τοξοβολίας, επίδειξη καγιάκ από πρωταθλητή Ελλάδος, flying fox, βόλτες με βάρκες ράφτιγκ και καγιάκ κ.λπ.).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ΄΄σκοπό της εκδήλωσης αποτελεί η περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, σε θέματα προστασίας της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων της περιοχής του Τσιβλού, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τα φυσικά πλεονεκτήματα του τόπου και συμμετέχοντας σε αθλητικές, ψυχαγωγικές δράσεις με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον΄΄. ΄΄Σας περιμένουμε όλους, να ψυχαγωγηθούμε, να αθληθούμε, να γνωρίσουμε τα τοπικά αγαθά και τον οικολογικό πλούτο της Λίμνης Τσιβλού΄΄, συμπληρώνουν ακόμη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr