background img
banner
banner

Η Π.Ε.Σ. στην «καρδιά» των πιο σημαντικών γεγονότων παγκοσμίως!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «ANUGA 2017»

Η μεγαλύτερη παγκοσμίως διεθνής έκθεση τροφίμων ποτών «Anuga 2017» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Κολωνία της Γερμανίας, από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου.

Από εκεί δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η κορυφαία συνεταιριστική εταιρεία, η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, που με πλήθος επισκεπτών στον εκθεσιακό της χώρο, πρόβαλε με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα τής Αιγιάλειας!

Η Anuga αποτελεί για πολλά χρόνια την σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο. Φέτος, στην διεθνή έκθεση συμμετείχαν 107 χώρες με περισσότερους από 7.400 εκθέτες, αριθμός που φανερώνει την προσπάθεια των μεγάλων επιχειρήσεων να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους, προκειμένου να διεισδύσουν σε αναπτυγμένες αγορές του εξωτερικού. Οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν φέτος τους 165.000, γεγονός που υποδηλώνει και την ιδιαίτερη σημασία τής έκθεσης στον τομέα των τροφίμων διεθνώς.

Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, με διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το παγκοσμίου σημασίας για τον τομέα των τροφίμων, σημαντικότατο γεγονός. Ο Πρόεδρος, κ. Χρήστος Στάικος και ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ηλίας Αθανασίου, ο Πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), επισκέφτηκαν τον εκθεσιακό χώρο της Π.Ε.Σ., γνωρίζοντας την δυναμική της συνεταιριστικής εταιρείας τής Αιγιάλειας και τις προσπάθειες που καταβάλει στην διεθνή αγορά για την προώθηση των προϊόντων της.

Σε… πρώτο πλάνο

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επομένη της έκθεσης, στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών, διοργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η παρουσίαση της μεγάλης συνεταιριστικής εταιρείας τής Αιγιάλειας, της Παναιγιαλείου Ενώσεως και των εκλεκτών ποιοτικών προϊόντων της Αιγιάλειας, από τον διευθυντή της κ. Μίλτο Σταυρόπουλο, σε γερμανικές εισαγωγικές επιχειρήσεις, διανομείς, δημοσιογράφους του κλάδου κ.λπ.

Όπως τόνισε ο κ. Σταυρόπουλος, ΄΄η επιτυχής εξωστρεφής πολιτική της συνεταιριστικής μας εταιρείας, της Π.Ε.Σ., τα τελευταία χρόνια την έχει αναδείξει ως την κορυφαία στον κλάδο της εξαγωγική εταιρεία με μερίδιο εξαγωγών στον τομέα των σταφίδων πάνω από 60%. Οι υγιείς εξαγωγικές επιχειρήσεις αναμφίβολα αποτελούν το πιο δυναμικό τμήμα της ελληνικής οικονομίας φέρνοντας συνάλλαγμα στη χώρα μας, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης, είναι δηλαδή αυτές που κυρίως μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη, ώστε να βγούμε από την οικονομική κρίση που μαστίζει την οικονομία μας΄΄.

Καταλήγοντας, ο διευθυντής τής Π.Ε.Σ. επισήμανε: ΄΄Ως γνωστόν, οι εξαγωγές είναι σήμερα ένας από τους λίγους θετικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας, με τα τρόφιμα να κυριαρχούν. Προσπάθειά μας είναι η στήριξη των αγροτικών προϊόντων της Αιγιάλειας στις διεθνείς αγορές, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ικανοποιητικό εισόδημα στον παραγωγό που σήμερα αναμφίβολα πλήττεται οικονομικά ίσως περισσότερο από όλες τις άλλες εισοδηματικές τάξεις΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr