background img
banner
banner

Ελπίζουν σε μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου…

ΟΙ 32 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Εν αναμονή της υπογραφής των συμβάσεών τους βρίσκονται οι 32 συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες του δήμου Αιγιαλείας που από τον Σεπτέμβριο είναι παρούσες στα σχολεία προσφέροντας τις υπηρεσίες τους.

Κυρίως όμως, αυτό που περιμένουν οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες είναι η υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργού Εσωτερικών για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, ούτως ώστε και να πληρώνονται εγκαίρως και να πάψουν να βιώνουν συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας.

Άλλωστε, είναι δεδομένο ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν είναι πάγιες και διαρκείς. Όπως έκανε γνωστό στo “protionline.gr” η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, Σταυρούλα Πιερράτου, οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες στην Αιγιάλεια είναι 32 ενώ οι καθαρίστριες με σύμβαση αορίστου χρόνου 27. Επίσης, έκανε γνωστό πως σταδιακά συνταξιοδοτούνται εργαζόμενες με αορίστου, ωστόσο οι θέσεις τους δεν πληρώνονται αλλά καλύπτονται με συμβασιούχες. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος μόνο συνταξιοδοτήθηκαν δύο καθαρίστριες.

΄΄Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν όλες οι σχολικές καθαρίστριες αορίστου χρόνου. Η ανάγκη για καθαρισμό των σχολείων σε ημερήσια βάση, δεν θα σταματήσει. Δεν μπορούν οι συμβασιούχες να συνεχίσουν άλλο σε αυτό το καθεστώς. Πάγιο αίτημα του Σωματείου μας παραμένει η μόνιμη, πλήρης και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ΄΄.

Η μεγάλη πλειοψηφία των καθαριστριών απασχολούνται πάντως με συμβάσεις έργου και από ανάγκη επιβίωσης έχουν αποδεχθεί μια χαμηλότατη αμοιβή, η οποία καλύπτει μικρό μόνο μέρος της παρεχόμενης δουλειάς τους! Ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (όπως και οι εργαζόμενες με αορίστου χρόνου σχέση εργασίας), το κράτος μέχρι τώρα τις θεωρεί εργολάβους καθαρισμού κατ’ αποκοπή και χωρίς δικαιώματα… ΄΄Από την άνοιξη έχουμε την διαβεβαίωση του κ. Σκουρλέτη ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα αλλάξει το καθεστώς για τις συμβασιούχες και θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, όμως ακόμη δεν έχει γίνει κάτι. Το επόμενο διάστημα θα προγραμματίσουμε μία συνάντηση με τον υπουργό για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι΄΄, επισήμανε ακόμη η πρόεδρος των σχολικών καθαριστριών τής περιοχής.

Εξασφαλίστηκε επίδομα για τους κοινόχρηστους χώρους!

Εν τω μεταξύ, πολύ σημαντικό επίτευγμα για τα συνδικαλιστικά όργανα των καθαριστριών θεωρείται η ικανοποίηση του αιτήματος για την θέσπιση του επιδόματος για τον καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων των σχολείων. ΄΄Σκεφτείτε ότι όλα αυτά τα χρόνια, πληρώνονται μόνο για τις σχολικές αίθουσες που καθαρίζουν και όχι για προαύλια, γραφεία καθηγητών, αίθουσες εκδηλώσεων, διαδρόμους σχολείων κ.ο.κ. Είμαστε ικανοποιημένες γιατί το αίτημά μας για επίδομα κοινοχρήστων χώρων εισακούστηκε και πλέον θα αυξηθεί και ο μισθός των συμβασιούχων που είναι ιδιαίτερα χαμηλός΄΄, σημείωσε ακόμη κ. Πιερράτου.

Βεβαίως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, το επίδομα αυτό δεν έχει καταβληθεί, αφού ακόμη δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις και δεν έχουν πληρωθεί οι συμβασιούχες εργαζόμενες. Όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος, δυστυχώς αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Οι συμβασιούχες πληρώνονται τρεις φορές τον χρόνο, δηλαδή Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι, ενώ επανειλημμένως έχει ζητηθεί να τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα τους κάθε μήνα, όπως σε όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου.

Ερωτηθείσα για το πότε θα υπογραφούν οι συμβάσεις, το προσδιόρισε χρονικά στις αρχές Νοεμβρίου, τονίζοντας ωστόσο ότι η καθυστέρηση δεν επηρεάζει, δεδομένου ότι ο κατάλογος με τα ονόματά τους έχει ήδη σταλεί στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) απ’ όπου πληρώνονται.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr