background img
banner
banner

Αισιοδοξία και για τρίτο Τμήμα ΤΕΙ στο Αίγιο!

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Βάσει προγραμματισμού και με μεθοδικές κινήσεις προχωρά η κοινή προσπάθεια δήμου Αιγιαλείας και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για την ενίσχυση του Παραρτήματος Αιγίου που… περνά μέσα από την ίδρυση νέων Τμημάτων ΤΕΙ, αλλά και Τεχνικών Σχολών με την προοπτική να λειτουργήσουν στο τοπικό Παράρτημα, το οποίο άλλωστε διαθέτει και την απαιτούμενη δυναμική, λόγω των πλούσιων εγκαταστάσεών του.

Ο δήμος προχωρά στην συγκρότηση δύο επιτροπών που θα προωθήσουν τις αντίστοιχες διεκδικήσεις και, όπως φαίνεται, το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για το ΤΕΙ στο Αίγιο, κάτι που θα διαφανεί πολύ σύντομα…

Οι εξελίξεις φαίνεται πως τρέχουν πολύ γρήγορα, καθώς διοίκηση ΤΕΙ και δήμος δεν αφήνουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη με στόχο πάντα την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Παραρτήματος. Αντιθέτως, εργάζονται πυρετωδώς και υπάρχουν αισιόδοξες εκτιμήσεις ότι, ως το τέλος του χρόνου, θα έρθουν και οι σχετικές ανακοινώσεις που θα υλοποιούν τον αρχικό προγραμματισμό της δημιουργίας του Παραρτήματος στο Αίγιο, δηλαδή την σταδιακή αύξηση των Τμημάτων, ειδικοτήτων πάντα σχετικών με τα ιατρικά και παραϊατρικά επαγγέλματα. Εντύπωση δε, προκαλεί το γεγονός ότι στους στόχους δεν είναι μόνο η ίδρυση ενός επιπλέον Τμήματος που θα αυξήσει τα λειτουργούνται σε τρία, αλλά και σταδιακά και ενός ακόμη…

Ερωτηθείς για το θέμα, ο σύμβουλος δημάρχου για θέματα ΤΕΙ, πρόεδρος του ΝΠΔΔ Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι επιδιώκεται η δημιουργία επιπλέον Τμημάτων στο Παράρτημα του Αιγίου, επισημαίνοντας: ΄΄Είναι γνωστό ότι σε πανελλαδικό επίπεδο θα ανοίξουν κάποια Τμήματα ΤΕΙ και το γεγονός ότι έχουμε καλλιεργήσει ήδη το έδαφος και ότι έχουμε και τις υποδομές, καθιστά εφικτό τον στόχο. Ακριβώς επειδή υπάρχει η πρόθεση του υπουργείου για νέα Τμήματα, εμείς πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Θα ζητήσουμε ομοειδή Τμήματα όπως ήταν και στον αρχικό σχεδιασμό του Παραρτήματος και ελπίζουμε ως το τέλος του χρόνου, να έχουμε θετικές εξελίξεις αν όχι για δύο, τουλάχιστον για ένα ακόμη Τμήμα΄΄.

Τεχνικές Σχολές σχετικές με Ραδιολογία και Οινοποιία

Την ίδια στιγμή, προχωρούν οι ενέργειες για την δημιουργία δύο Τεχνικών Σχολών στο Παράρτημα του Αιγίου. Πρόκειται για δύο Τεχνικές Σχολές που θα ενταχθούν σε αυτές που πανελλαδικά πρόκειται να ιδρύσει το υπουργείο Παιδείας, όπως προβλέπεται από τον δικό του σχεδιασμό. Οι σχολές αυτές θα υπάγονται διοικητικά στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, θα είναι πιστοποιημένες και θα προσφέρουν κατάρτιση στους φοιτούντες οι οποίοι θα είναι από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του ΤΕΙ είναι το αντικείμενό τους να σχετίζεται, της μίας με την Ραδιολογία και της άλλης με την Οινοποιία, λόγω και του τοπικού ενδιαφέροντος.

Γι’ αυτούς τους σκοπούς, στην μεθαυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας πρόκειται να γίνει συγκρότηση τριμελούς επιτροπής για την παρακολούθηση και προαγωγή της ίδρυσης σχολών διετούς φοίτησης στο ΤΕΙ στο Αίγιο και πενταμελούς επιτροπής για την παρακολούθηση και προαγωγή της ίδρυσης 3ου τμήματος ΤΕΙ, στο Παράρτημα Αιγίου.

Άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αξιοποίηση κι άλλων κτιρίων

Εν τω μεταξύ, προχωρά η συνεργασία δήμου και ΤΕΙ για την ενίσχυση των υποδομών του Παραρτήματος με την αξιοποίηση κι άλλων κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας που θα χρειαστούν τόσο για την Οπτική που επαναλειτουργεί όσο και για τα νέα Τμήματα. Στόχος είναι η αξιοποίηση κυρίως τον δύο μπροστινών κτιρίων καθώς και κάποιων εγκαταστάσεων στο πίσω μέρος. Μάλιστα, ακριβώς επειδή υπάρχουν οι πόροι για την διαμόρφωσή τους (1,8 εκατ. ευρώ θα διαθέσει το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος), υπάρχει ώριμη μελέτη και έχουν βγει ήδη και τα τεύχη δημοπράτησης, εκτιμάται ότι το έργο θα ξεκινήσει άμεσα.

Δήμος Αιγιαλείας και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα προχωρήσουν μαζί, με βάση και το σύμφωνο συνεργασίας που έχουν υπογράψει από το 2014, ενώ πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεθαύριο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί και επίσκεψη του δημάρχου Αιγιαλείας και ανθρώπων του ΤΕΙ, στον χώρο του Παραρτήματος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr