background img
banner
banner

Ενδείξεις για θησαυρό στον Κολοκοτρώνη

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ ΤΩΝ ΑΧΟΥΡΙΩΝ

Σήριαλ έγινε πλέον η αναζήτηση θησαυρού στους πρόποδες του Κολοκοτρώνη, ακριβώς πάνω από τον οικισμό των Αχουρίων, στον δρόμο προς την Φτέρη.

Οι Καναδοί και Έλληνες χρυσοθήρες, που έχουν εγκατασταθεί εκεί παρουσία εκπροσώπων της Κτηματικής Υπηρεσίας της Αρχαιολογίας και του Δασαρχείου, ζήτησαν και νέα παράταση για τις ανασκαφές τους. Η τελευταία άδεια που τους είχε χορηγηθεί ήταν 10ήμερη και έληξε την περασμένη Παρασκευή και με αυτήν είχαν δικαίωμα να κάνουν τρύπες στο έδαφος μέχρι 10 μέτρα βάθος.

Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι δεν βρέθηκε ακόμη ο θησαυρός που ψάχνουν και σύμφωνα με πληροφορίες αφορά χρυσό από την Κατοχή, ενδιαφέρον παρουσιάζει στην ανανέωση της άδειας το γεγονός ότι αυτή τη φορά η έκταση που δήλωσαν και έγινε δεκτή είναι πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες.

Ενώ τις άλλες φορές έπαιρναν άδεια για 225 τ.μ. (15μ. x 15μ.) πεδίο δράσης, αυτή τη φορά δήλωσαν και πήραν 2.800 τ.μ., δηλαδή υπερδεκαπλάσια.

Το γεγονός από μόνο του λέει πολλά, αφού για να λάβουν τέτοια έγκριση μάλλον παρουσίασαν ενδείξεις στις αρμόδιες υπηρεσίες , πιθανόν για κάποιο σπήλαιο κάτω από τον Κολοκοτρώνη.
Βέβαια η 5 ημέρες που πήραν είναι λίγος χρόνος, αλλά οι χρυσοθήρες ίσως να ελπίζουν ότι οι ενδείξεις μπορεί να γίνουν γρήγορα αποδείξεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr