background img
banner
banner

Κινήσεις τακτικής από την Τοπική Ν/Δ

ΜΕ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τον Γραμματέα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας περίμεναν το Σάββατο το απόγευμα στην Πούντα, ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας και ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αιγιάλειας, Βασίλης Σταθακάρος για να τον οδηγήσουν μέχρι τα Καλάβρυτα.

Εκεί η ΝΟΔΕ Αχαΐας σε συνεργασία με την Τοπική Οργάνωση Καλαβρύτων, είχε οργανώσει αποκεντρωμένη συνεδρίαση με ομιλητή τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Αφού έκαναν μια στάση στο Μέγα Σπήλαιο ακολούθησε κεντρική ομιλία στην Κλειτορία παρουσία και του εταίρου βουλευτή του κόμματος Ανδρέα Κατσανιώτη αλλά και των Θανάση Νταβλούρο, Άγγελο Τσιγκρή, Γιώργο Μαυραγάνη, Γεωργία Ντάτσικα, Ελένη Πανίτσα που διεκδικούν μια θέση στο ψηφοδέλτιο. Ο Λευτέρης Αυγενάκης που θυμήθηκε ότι σαν φοιτητής είχε ταξιδέψει με τον οδοντωτό, έδωσε το στίγμα της Νέας Δημοκρατίας εν’ όψει του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, αλλά προετοίμασε και το έδαφος, θέτοντας τα στελέχη σε ετοιμότητα για την έλευση Μητσοτάκη στην Πάτρα, στις 21 Οκτωβρίου.

Από την Αιγιάλεια εκτός από τον πρόεδρο της Τοπικής, Βασίλη Σταθακάρο και την υπεύθυνη γυναικών Αγγελική Αλευρίτου παραβρέθηκαν στη συνάντηση με τον Γραμματέα, ο δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και ο πρώην πρόεδρος της Τοπικής, Γιάννης Μεντζελόπουλος.

Περιμένουν το νέο νόμο

Όπως δήλωσε στo “protionline.gr” ο Βασίλης Σταθακάρος, η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την αυτοδυναμία στις επόμενες εθνικές εκλογές, αλλά θέλει την μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση για να κυβερνήσει. Σε τοπικό επίπεδο τώρα μπορεί τα βλέμματα να είναι στραμμένα προς τις εθνικές εκλογές, αλλά το μυαλό παραμένει σταθερά προσηλωμένο στις δημοτικές εκλογές με την Τοπική Οργάνωση να κάνει τα δικά της σχέδια.

Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια, να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής με Νεοδημοκρατικό προσανατολισμό είναι ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης του κόμματος για την περιοχή, Σάκης Γκοτσούλιας που παραβρέθηκε και αυτός στη συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ο κ. Γκοτσούλιας που έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με αυτοδιοικητικούς, νυν και πρώην, από την Αιγιάλεια, έχει κάνει τις προτάσεις του και θα επανέλθει λίαν συντόμως για να πάρει απαντήσεις. Όμως κλειδί στις όποιες αποφάσεις ληφθούν στο μέλλον αποτελεί ο νέος νόμος για τις δημοτικές εκλογές που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διαβούλευσης.

«Χωρίς το νόμο καλύτερα να μην κάνουμε σχέδια» δήλωσε στo “protionline.gr” ο Σάκης Γκοτσούλιας που αποκάλυψε πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θ’ αποφύγει τα χρίσματα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, που σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει διαρρεύσει θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.

Στήριξη, όχι χρίσμα

«Θα δώσουμε όμως στήριξη, αφού είναι πολύ δύσκολο στην Αιγιάλεια να σχηματιστεί αμιγώς Νεοδημοκρατικό ψηφοδέλτιο» υποστήριξε ο κ. Γκοτσούλιας. Πάντως ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης στάθηκε ιδιαίτερα στις συνεργασίες των παρατάξεων που θα προβλέπει ο νέος νόμος, κάτι που φυσικά θα καθορίσει διαφορετικά την στρατηγική των παρατάξεων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κανείς νεοδημοκράτης δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής, αλλά ούτε και της μείζονος αντιπολίτευσης μπήκε στον κόπο να πάει μέχρι τα Καλάβρυτα και όλοι κρατάνε μικρό καλάθι για υποψήφιο κοινής αποδοχής, πόσο μάλλον όταν οι αρχηγοί των δύο παρατάξεων, Θανάσης Παναγόπουλος και Στάθης Θεοδωρακόπουλος δεν σκοπεύουν ν’ αποσυρθούν στο άμεσο μέλλον. Ο πρώτος μάλιστα πήγε στην εκδήλωση της Φώφης Γεννηματά τις προάλλες στο Αίγιο, ενώ ο δεύτερος δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με τον πρόεδρο της Τ.Ο. Βασίλη Σταθακάρο που είχε κατέβει στις δημοτικές εκλογές του 2014 με τον νυν Δήμαρχο. Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει, η Νέα Δημοκρατία είναι στα πάνω της και αυτό βοηθάει τον Σταθακάρο να πετύχει μεγαλύτερη συσπείρωση στην Αιγιάλεια. Υπάρχει και ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος επιδιώκει να είναι αυτός ο εκλεκτός, μάλιστα παρουσιάστηκε στον Λευτέρη Αυγενάκη ως το φαβορί για να κερδίσει το δήμο Αιγιάλειας, την επόμενη φορά.

Ένα είναι σίγουρο ότι με την παρουσίαση του νέου νόμου μάλλον το Γενάρη, όλα θ’ αρχίζουν σιγά σιγά να ξεδιαλύνουν, όσον αφορά τους «παίχτες» που θα θελήσουν να μπουν στην «κούρσα» των δημοτικών εκλογών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr