background img
banner
banner

Δεν υποστέλλει την σημαία η τοπική Εκκλησία…

ΝΕΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ– ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ

Μπορεί αύριο να είναι η τελευταία ημέρα που θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες των ναών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η τοπική Εκκλησία υποστέλλει την σημαία των διαμαρτυριών για το Νομοσχέδιο που αφορά την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Αντιθέτως, το πανό εξακολουθεί να βρίσκεται ανηρτημένο στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, αναγράφοντας: «Έλληνες: Η χριστιανική ηθική δολοφονήθηκε», ενώ έπεται και συνέχεια στις αντιδράσεις…

Με πρωτοβουλία του προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού πατρός Αθανασίου Λιακόπουλου, την προσεχή Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 6.00μ.μ. και πάλι στον χώρο του ναού, θα επαναληφθεί η ανοιχτή συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί και την περασμένη Παρασκευή με μεγάλη ανταπόκριση πιστών. Στην νέα συγκέντρωση της Δευτέρας, ο πατήρ Αθανάσιος απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις Αρχές της πόλης, από το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο μέχρι ακόμα και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, ώστε να τεθεί προς έγκριση ένα από κοινού πλαίσιο αντίδρασης ΄΄στις βιαστικές και ανώριμες αυτές επιλογές των κυβερνώντων που σκοπό έχουν να καλλιεργήσουν ένα άλλο κλίμα και ένα άλλο ήθος στην Ιστορία, την Παράδοση, τον Πολιτισμό και την Ταυτότητα των Ελλήνων΄΄, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Πρόταση για δυναμικές κινητοποιήσεις

΄΄Τους καλούμε να είναι όλοι εκεί, ώστε να ληφθούν τα όποια μέτρα διαμαρτυρίας απέναντι στις ατυχείς αυτές κυβερνητικές ενέργειες΄΄, επισημαίνει ο π. Αθανάσιος, ο οποίος, καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας μίλησε και σε μέσα ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας για τις θέσεις της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και την δική του πρωτοβουλία, η οποία, όπως έχει γίνει γνωστό από το “protionline.gr” είχε ξεκινήσει με την αίτησή που υπέβαλε ο ιερέας για την απαλλαγή του παιδιού του από το μάθημα των Θρησκευτικών όταν θα διδάσκονται οι ενότητες περί άλλων θρησκειών. Μάλιστα, υπάρχει η πρόθεση από πλευράς του, να προτείνει την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου σε μέρος που θα καθοριστεί στην συνάντηση της Δευτέρα, ενώ δεν αποκλείεται και παράσταση διαμαρτυρίας, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι, που αναμεταδόθηκαν πολλές φορές δημιουργώντας αίσθηση όταν ο ιερέας «κόπηκε στον αέρα» την στιγμή που χαρακτήρισε προδότη του Έθνους στέλεχος της κυβέρνησης, ο πατήρ Αθανάσιος, για την συγκέντρωση της Δευτέρας είπε πως καλούνται και οι βουλευτές του νομού να είναι παρόντες, τονίζοντας: ΄΄Δεν μπορώ να τους επιβληθώ να συμμετάσχουν στην συζήτηση ή σε όποια διαμαρτυρία αποφασίσουμε. Όμως, αν κάποιος βουλευτής που ψήφισε τον ανήθικο και παρά φύση αυτό νόμο, πατήσει το πόδι του στις 28 Οκτωβρίου, δεν θα τον αφήσω να παραστεί. Τους σέβομαι, αλλά να σεβαστούν κι αυτοί τα πιστεύω μας!΄΄».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr