background img
banner
banner

«Το θαυμαστό ταξίδι του γενναίου Χιόνη» το θέμα του «Πάρκου των Χριστουγέννων»!

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σε λιγότερο από ενάμιση μήνα πρόκειται να ζωντανέψει στο Αίγιο, το πιο όμορφο παραμύθι, που γράφτηκε αποκλειστικά και μόνο για να στολίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, κάνοντας αυτά τα Χριστούγεννα μοναδικά.

«Το θαυμαστό ταξίδι τού γενναίου Χιόνη» είναι το θέμα του φετινού Πάρκου των Χριστουγέννων, που θα στηθεί στον κήπο των Υψηλών Αλωνίων, μετατρέποντάς τον, ως δια μαγείας, σε έναν πολύχρωμο καλαίσθητο καμβά, στον οποίο θα ζωντανέψουν τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα όνειρα!

Το «Πάρκο των Χριστουγέννων» θα λειτουργήσει από τις 12 Δεκεμβρίου και θα φιλοξενήσει δρώμενα και εκδηλώσεις μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου. Πριν ανοίξει τις πύλες του και συγκεκριμένα την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Απόλλων», θα παρουσιαστεί το παραμύθι που έγραψε αποκλειστικά και μόνο για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Αιγιαλείας, η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Κατερίνα Μουρίκη το οποίο θα «ζωντανέψει» από τους ηθοποιούς τής Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου, ενώ θα παρουσιαστεί και η μουσική που θα «ντύσει» το παραμύθι κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Μουρίκη, με μία πλειάδα παιδικών βιβλίων και παραμυθιών στο ενεργητικό της, ήταν αυτή που μέσα από τα παιδικά εργαστήρια της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. το καλοκαίρι, εμπνεύστηκε και έγραψε το παραμύθι για την βασίλισσα Σταφίδα, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των «Οινοξενείων» και εντυπωσίασε.

Με όμορφα μηνύματα…

΄΄Το φετινό παραμύθι είναι μία έμπνευση της κ. Μουρίκη και μία παραγωγή της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., πάνω στο οποίο θα στηριχθεί το θέμα του «Πάρκου των Χριστουγέννων» και των εκδηλώσεων που προγραμματίζουμε. Μάλιστα, προτιθέμεθα να εκδώσουμε το παραμύθι, το οποίο είναι πολύ όμορφο και περνά μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά.

Ερωτηθείσα για την ιστορία, μας αποκαλύπτει ότι «Το θαυμαστό ταξίδι τού γενναίου Χιόνη» μας εξιστορεί τις περιπέτειες της Ελπίδας, ενός κοριτσιού που, παραμονές Χριστουγέννων, συναντά έναν… διαφορετικό χιονάνθρωπο, τον κ. Χιόνη και μαζί αναλαμβάνουν μία αποστολή: Να σώσουν τον μεγάλο ρυθμιστή τού κλίματος! ΄΄Πρόκειται για μία πολύ όμορφη και τρυφερή ιστορία που περικλείει μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, την συνεργασία, τη φιλία, την συνέπεια στους στόχους, την γενναιότητα και τον αλτρουισμό΄΄, ανέφερε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, η κ. Τσουκαλά είπε ότι θα απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και μεγαλύτερους, ενώ, όπως τόνισε, ΄΄κεντρικός μας στόχος είναι μέσω των δράσεων αυτών, να ευαισθητοποιήσουμε γονείς, παιδιά και όλη την κοινωνία΄΄!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr