background img
banner
banner

Σε αναζήτηση κτιρίου…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΙΓΙΟΥ

Την ανάγκη ριζικής επισκευής και αναδιαμόρφωσης του κτιρίου που στεγάζει την Υπηρεσία Συγκοινωνιών Αιγίου, στα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής, έχουν καταλήξει Υπηρεσία αλλά και η προϊσταμένη της αρχή, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει να προηγηθεί η μεταστέγαση της υπηρεσίας σε άλλο χώρο έστω και προσωρινά…

Η πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης και προσθήκες έτσι ώστε το κτίριο της παραλίας να πληροί τις προϋποθέσεις για να στεγάζει δημόσια υπηρεσία, είναι σαφής και το θέμα συζητήθηκε χθες κατά την διάρκεια συνάντησης του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, με τους υπευθύνους των γραφείων, παρουσία και του προϊσταμένου της Υπηρεσίας του Αιγίου, Ανδρέα Μπακρόζη.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στo “protionline.gr”ο κ. Μπακρόζης ερωτηθείς σχετικά, τονίζοντας πως όταν παραδόθηκε ο χώρος ήταν διαφορετικές οι ανάγκες αλλά και οι προδιαγραφές που έπρεπε να έχει ένα κτίριο για να στεγάζει μία υπηρεσία. Σήμερα όμως, εκτός από τις εργασίες συντήρησης που πρέπει να γίνουν, δεδομένου ότι υπάρχουν οι φυσιολογικές φθορές από τον χρόνο, χρειάζονται και κάποιες προσθήκες και τροποποιήσεις, όπως για παράδειγμα η δημιουργία ενός ανελκυστήρα, δεδομένου ότι η Υπηρεσία στεγάζεται στον πρώτο όροφο και δεν έχει πρόσβαση για άτομα με αναπηρία. ΄΄Το κτίριο είναι αρκετά παλιό και πρέπει να προσαρμοστεί στις προδιαγραφές των δημοσίων κτιρίων ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των πολιτών. Επιπλέον, πρέπει να διαμορφωθούν έτσι οι χώροι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της Υπηρεσίας. Και δεν είναι ότι έχουμε μεγάλο αριθμό προσωπικού. Κυρίως είναι οι χώροι για το αρχείο της Υπηρεσίας΄΄, επισήμανε ο προϊστάμενος.

Σημειώνεται ότι το κτίριο αποτελεί ιδιοκτησία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και παλιότερα με μέριμνα της τότε Νομαρχίας Αχαΐας είχε γίνει κάποια επισκευή, ενώ προς στιγμήν υπήρχε και η σκέψη δημιουργίας διοικητηρίου που θα στεγάζει κι άλλες υπηρεσίες, ώστε να μην καταβάλλονται ενοίκια σε μισθωμένους χώρους, όπως άλλωστε συνέβαινε και με την Υπηρεσία Συγκοινωνιών που για χρόνια στεγαζόταν στην οδό Κορίνθου. Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει και η πρόθεση της Περιφέρειας είναι η Υπηρεσία Συγκοινωνιών να συνεχίσει να στεγάζεται στο κτίριο της παραλίας.

Πρόταση στον δήμο για προσωρινή παραχώρηση δημοτικού κτιρίου

Πλην όμως, για να γίνει η επισκευή και συντήρηση ίσως χρειαστεί να περάσουν και τρία χρόνια και στο διάστημα αυτό θα πρέπει να μεταφερθεί κάπου αλλού. Ήδη, από πλευράς Περιφέρειας έχει γίνει νύξη στον δήμο Αιγιαλείας, μήπως και υπάρχει η δυνατότητα προσωρινής παραχώρησης δημοτικού κτιρίου, ενώ έχει προταθεί γι’ αυτό το σκοπό, η μεταστέγαση της Υπηρεσίας στο πρώην Δημαρχείο Συμπολιτείας ή στο παλιό Δημοτικό Σχολείο στο Δημητρόπουλο, ωστόσο μέχρι στιγμής τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr