background img
banner
banner

Αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη ο Μητροπολίτης

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣ!

Σε δίκη για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους παραπέμπεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Ο Εισαγγελέας έκανε δεκτή την μήνυση εννέα ομοφυλόφιλων και παρέπεμψε τον τοπικό Ποιμενάρχη σε δίκη, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου 2018 στο Αίγιο.
Ο Μητροπολίτης, στις 4 Δεκεμβρίου 2015 είχε δημοσιεύσει στο προσωπικό του ιστολόγιο, άρθρο με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ!- Ας μιλήσουμε έξω απ τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!».

Οι εννέα αυτοί πολίτες κατέθεσαν μήνυση στις 16 Ιανουαρίου 2016 κατά του Μητροπολίτη, όχι μόνο για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση το άρθρο 1 του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση του ρατσισμού (ο λεγόμενος αντιρατσιστικός νόμος) αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Ο Εισαγγελέας έκανε δεκτή τη μήνυση και παρέπεμψε την υπόθεση ορίζοντας δικάσιμο για τις 15 Μαρτίου 2018 στο Αίγιο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr