background img
banner
banner

Πιάτα με… άρωμα Ιταλίας σε έναν υπέροχο χώρο!

ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ANEMONI» ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΙΤΑΛΟ ΣΕΦ «ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΝΤΑΣ» ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Σε ένα ανανεωμένο, ζεστό και οικείο περιβάλλον, «ντυμένο» στα πιο όμορφα χρώματα, με νέες, ολόφρεσκες και ενδιαφέρουσες γεύσεις για τους εκλεκτούς επισκέπτες του, το εστιατόριο «Anemoni» εισέρχεται δυναμικά στην νέα περίοδο.

Από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, ξεκίνησε μία συνεργασία που έρχεται να αλλάξει τα μέχρι στιγμής δεδομένα στον χώρο της εστίασης στο Αίγιο. Ο Ιταλός σεφ Pierluigi Solazzo (Πιερλουίτζι Σολάτσο) ετοιμάζει για μας καθημερινά, τα αυθεντικά ιταλικά πιάτα, με την ποιότητα και την εκλεπτυσμένη γεύση που τον χαρακτηρίζουν!

Αγνά υλικά, ευφάνταστοι συνδυασμοί που δένουν αρμονικά και προσφέρουν στον ουρανίσκο… εκρήξεις γαστριμαργικής απόλαυσης, γεύματα που από μόνα τους αποτελούν λόγο για να βγει κανείς από το σπίτι συμπληρωμένα με πεντανόστιμα γλυκά, προτάσεις που… φέρνουν την ιταλική κουζίνα στο πιάτο μας, έρχονται από σήμερα να εμπλουτίσουν το μενού τού αγαπημένου εστιατορίου και υπόσχονται να κάνουν το γαστριμαργικό αποτέλεσμα πιο ξεχωριστό από ποτέ, με την υπογραφή τού αγαπημένου σεφ. Ο Pierluigi Solazzo, με μεράκι, υπευθυνότητα και εμπειρία από τα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως, θα δημιουργήσει μοναδικές γευστικές προτάσεις, με άξονα πάντα την εκλεπτυσμένη απλότητα.

Δέκα νέα πιάτα προστίθενται στο ανανεωμένο μενού

Έτσι,  στο ανανεωμένο μενού τής «Anemoni», προστίθενται δέκα πιάτα του Ιταλού δημιουργού, τα οποία μπορούν να απολαύσουν όσοι επισκέπτονται τον χώρο αλλά και όσοι επιθυμούν να τα παραλάβουν ζεστά και φρέσκα στο σπίτι τους μέσω delivery. Σε αυτά τα δέκα πιάτα της γνήσιας ιταλικής κουζίνας, θα βρούμε, φωλιά πατάτας, φιλετάκια κοτόπουλου στα appeτizers, Jach Daniels salad και σαλάτα κιννόα, risotto με μανιτάρια και risotto με κοτόπουλο, pasta με ταλιατέλες και ravioli συνδυασμένα με λαχανικά και ιταλικά τυριά, αλλά και άλλα κυρίως πιάτα όπως ψαρονέφρι μενταγιόν και φιλέτο κοτόπουλο. Στα δέκα νέα πιάτα προστίθενται τα γλυκά που πρέπει όλοι να δοκιμάσουν. Σουφλέ σοκολάτας και banoffee όπως μόνο ο Pierluigi Solazzo ξέρει να δημιουργεί!

Άλλωστε, οι δημιουργίες του Pierluigi Solazzo δεν είναι άγνωστες στους Αιγιαλείς. Στις προηγούμενες τρεις «επισκέψεις» του στην «Anemoni» παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο και οι σπεσιαλιτέ του τιμήθηκαν δεόντως, αποκτώντας έτσι φανατικούς followers και στο Αίγιο. Κουβαλώντας εμπειρίες από όλο τον κόσμο, έχοντας δημιουργήσει στις καλύτερες κουζίνες, έχει καταφέρει να… μυήσει τους πάντες στην ιταλική κουζίνα, για να τον κερδίσει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα. «Rock and Roll» στο Κολωνάκι, «Zonars», κορυφαία εστιατόρια στην Μύκονο, αλλά και «Due piani» στην Πάτρα είναι λίγοι μόνο από τους «σταθμούς» του διάσημου Ιταλού σεφ που, αυτή τη φορά, επιλέγει την «Anemoni» ως τόπο δημιουργίας και έρχεται να μείνει τουλάχιστον ως τα τέλη Ιανουαρίου!

Από τις… κουζίνες του κόσμου, στην «Anemoni»

Ο ίδιος μιλά στο “protionline.gr” με τα καλύτερα λόγια για την «Anemoni», δηλώνοντας εντυπωσιασμένος και από την νέα αισθητική που έδωσε στον χώρο η πρόσφατη ανακαίνιση. Ακολουθεί το… ανήσυχο πνεύμα τού ιδιοκτήτη – φίλου του πλέον, Γιώργου Κατσιμπίρη, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για ένα εστιατόριο που λειτουργεί στα πρότυπα των καλύτερων εστιατορίων στη χώρα, κάνοντας την… διαφορά στο Αίγιο. ΄΄Μετά από τόσα χρόνια στον χώρο της εστίασης, είμαι επιλεκτικός στις συνεργασίες μου και στους χώρους που θα δουλέψω. Η «Anemoni» μού δίνει πεδίο δράσης και με εμπνέει. Είναι ένας ξεχωριστός χώρος που, αναμφισβήτητα, κάνει την διαφορά!΄΄, επισήμανε ο 43χρονος σεφ. Στην αναφορά του για το «ταξίδι» του σε διάφορες κουζίνες σε όλο τον κόσμο, τονίζει πως ξεκίνησε στα 18 του από την Νέα Υόρκη και πέρασε από διάφορους τόπους. Το γεγονός ότι μένει τόσο καιρό στην Ελλάδα, δεν είναι τυχαίο, αφού οι Έλληνες είναι εκλεκτικοί και αποζητούν την ποιότητα.

Προσπάθεια για να δοθεί ώθηση στον τομέα της εστίασης στο Αίγιο

Για την συνεργασία του με τον κορυφαίο Ιταλό σεφ, μιλά στo “protionline.gr” ο Γιώργος Κατσιμπίρης που εδώ και 23 χρόνια υπηρετεί την εστίαση στο Αίγιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που εστιατόριο της περιοχής συνεργάζεται με αναγνωρισμένο διεθνώς σεφ σε μόνιμη βάση. Όπως αναφέρει, ΄΄το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, ωστόσο στο περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε πρέπει να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Είναι και μία πρόκληση να πάμε την εστίαση στην πόλη λίγο πιο πέρα. Απευθυνόμαστε και σε μία ηλικιακή ομάδα που δεν έχει πού να πάει συνδυάζοντας μία ευχάριστη έξοδο με ποιοτικό φαγητό. Στην προκειμένη περίπτωση, προσφέρουμε γνήσιο ιταλικό φαγητό σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, λαμβανομένης υπόψη και της οικονομικής συγκυρίας που βιώνουμε΄΄.

Εν τω μεταξύ, η «Anemoni» διατηρεί τις γευστικές και συνάμα καλλιτεχνικές ανησυχίες της, οι οποίες αποτυπώνονται τόσο στον χώρο της όσο και στα happenings που συχνά διοργανώνει. Ανάλογα events και ξεχωριστές βραδιές αναμένονται πριν και μέσα στις γιορτές, με την… υπογραφή τού Pierluigi Solazzo στην κουζίνα.

Σημειώνεται ότι το ανανεωμένο μενού της «Anemoni» θα διατίθεται καθημερινά, ενώ Σαββατοκύριακα και αργίες θα είναι στην διάθεσή μας και τα μεσημέρια. Εμείς, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε το αγαπημένο μας πιάτο και να απολαύσουμε τις αυθεντικές γεύσεις από τον αρχοντικό ιταλικό Νότο, στον όμορφο χώρο τού εστιατορίου «Anemoni»…


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr