background img
banner
banner

Αντιδρούν σε τυχόν μεταφορά του σχολείου τους…

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΛ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Στο ενδεχόμενο μεταφοράς του σχολείου τους, με αφορμή την λειτουργία του ΕΕΕΕΚ στις εγκαταστάσεις, αντιδρούν μαθητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αιγίου που στεγάζεται στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως.

Μάλιστα, εξαιτίας του ότι πραγματοποιούν κατάληψη από την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, το πρωί της Πέμπτης εμπόδισαν τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ να εισέλθουν στον χώρο, για τους αφήσουν ωστόσο στην συνέχεια, μετά και την παρέμβαση των εκπροσώπων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Αιγιαλείας…

Ως γνωστόν, μετά από μεγάλες προσπάθειες από την δημοτική αρχή και κυρίως από την αντιδήμαρχο Βάσω Ψυχράμη, επιτεύχθηκε πριν από ένα χρόνο ο στόχος δημιουργίας ΕΕΕΕΚ στο Αίγιο το οποίο περικλείει στις τάξεις του τους μαθητές με ειδικές ανάγκες στην κατηγορία τής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το σχολείο στεγάστηκε στις εγκαταστάσεις του εσπερινού Γενικού Λυκείου στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως, δεδομένου ότι λειτουργεί πρωινές ώρες.

Η πληροφορία ότι υπάρχει πρόθεση το σχολείο τους να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ στην Ξηρολιθίων ή και αλλού, προκειμένου να μπορέσει να αναπτυχθεί περισσότερο το ΕΕΕΕΚ, βρίσκει κάθε αντίθετους μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ, οι οποίοι, το βράδυ της Τετάρτης, μέσω του 5μελούς μαθητικού συμβουλίου τους, αποφάσισαν διαμαρτυρόμενοι, να προχωρήσουν σε κατάληψη για τους παρακάτω λόγους τους οποίους αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: ΄΄Την αποτροπή πιθανής μετακίνησης του Εσπερινού Γ.Ε.Λ. Αιγίου. Αποφάσεις που θίγουν και αφορούν μαθητές πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους και τη δική τους γνώμη και έγκριση. Αθέτηση προς τους μαθητές ρητής υπόσχεσης των υπευθύνων ότι «δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν και η παραμονή των εσπερινών σχολείων στο χώρο είναι δεδομένη και μετά τη συστέγαση του πρωινού σχολείου»΄΄.

Καθοριστική η παρέμβαση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων

Η πρώτη νύχτα τής κατάληψης βρήκε τους μαθητές στο σχολείο όπως και το επόμενο πρωί. Έχοντας περάσει λουκέτο στην είσοδο, αρχικά δεν επέτρεπαν στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ να μπουν στον χώρο. Το σχολείο επισκέφθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας Μένιος Κουτρόπουλος και το μέλος Διονύσης Τσουκαλάς, οι οποίοι εξήγησαν στους καταληψίες μαθητές τούς λόγους για τους οποίους πρέπει να αφήσουν τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ να μπουν στο κτίριο.

Όπως μετέφερε στο “protionline.gr” ο κ. Κουτρόπουλος, ΄΄αυτό που εξηγήσαμε στους μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ είναι ότι τα παιδιά αυτά δεν μπορούν να μείνουν εκτός σχολείου. Έχουν μπει σε μία σειρά πλέον και με τις ιδιαιτερότητές τους ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεν μπορούν να μένουν στα σπίτια τους. Τους επισημάναμε ακόμη ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους. Συν τοις άλλοις, απ’ όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για μεταφορά του σχολείου τους΄΄.

Μετά και την παραίνεση των ανθρώπων της Ένωσης Γονέων, οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ υποχώρησαν και άφησαν τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ να μπουν στο σχολείο και να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Ο προβληματισμός, ωστόσο, για τυχόν μετακίνηση του σχολείου τους, παραμένει…


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr