background img
banner
banner

«Η φωτιά δεν παίζει, µην παίζεις µε το μέλλον του τόπου σου»…

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Στο πρόγραµµα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Η φωτιά δεν παίζει, µην παίζεις µε το μέλλον του τόπου σου» θα συμμετάσχει ο δήμος Αιγιαλείας.

Πρόκειται για μία δράση που σκοπό έχει να αναδείξει την πρόληψη και ειδικά τις δράσεις ενηµέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και των ειδικών οµάδων πληθυσµού σε βασικό εργαλείο για την αντιµετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Το πρόγραμμα χρηµατοδοτείται από το Πράσινο Ταµείο στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης στο Μέτρο: «Καινοτόµες ∆ράσεις Με Τους Πολίτες»-Υποµέτρο Α2.5 «Ανάπτυξη Πολιτικών ή ∆ράσεων για την προστασία, διατήρηση και ανάπτυξη των δασών, καθώς επίσης και την πρόληψη δασικών πυρκαγιών» στον Άξονα: «∆ράσεις ∆ιαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος» του Χρηµατοδοτικού Προγράµµατος: «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόµες ∆ράσεις».

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019

Απόφαση για την συμμετοχή του δήμου σε αυτό, ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας. Όπως έγινε γνωστό, το WWF Ελλάς σε συνεργασία µε τη Θεατροπαιδαγωγική Οµάδα ΠΑιΘέΑ και την Εθελοντική Οµάδα Πυρόσβεσης ∆ιάσωσης Βραχναιίκων (ΕΟΠΥ∆) εκκινεί το σχετικό πρόγραµµα ενηµέρωσης και ευαισθητοποίησης µε τίτλο «Η φωτιά δεν παίζει, µην παίζεις µε το µέλλον του τόπου σου: Τοπική εκστρατεία ενηµέρωσης και ευ- αισθητοποίησης του κοινού και ειδικών οµάδων για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών». Σκοπός τής πρότασης είναι να αναδείξει την πρόληψη και ειδικά τις δράσεις ενηµέρωσης /ευαισθητοποίησης κοινού και ειδικών οµάδων πληθυσµού σε βασικό εργαλείο για την αντιµετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Η περίοδος εφαρµογής του προγράµµατος είναι από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τον Φεβρουάριο του 2019. Τα οφέλη από τη συµµετοχή θα είναι η δηµιουργία και η διάθεση προς χρήση ενός έτοιµου επικοινωνιακού πακέτου για τις δασικές πυρκαγιές, η απόκτηση τεχνογνωσίας για τους εµπλεκόµενους, η συµµετοχή και προβολή µέσω µιας κοινής δράσης καθώς και η πρόσβαση σε όλο το πληροφοριακό υλικό του προγράµµατος.

Σημειώνεται ότι η συµµετοχή δεν ενέχει κόστος για τον δήμο, παρά µόνο την συµµετοχή των στελεχών του στις προβλεπόµενες δράσεις, τη διάχυση του υλικού και σχετικές διευκολύνσεις (πχ. αίθουσες για πραγµατοποίηση δράσεων κ.λπ.).


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr