background img
banner
banner

Φόβοι για πολλαπλασιασμό των αδέσποτων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΛΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΛΥΣΗ…

«Καμπανάκι» για το πολύ μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται, το οποίο αναμένεται να πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις τις επόμενες εβδομάδες και αφορά την εξάπλωση των αδέσποτων, κρούει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια».

Η αδυναμία πλέον για στειρώσεις, δεδομένου ότι η σύμβαση του δήμου με κτηνίατρο έχει λήξει και ο Φιλοζωικός αδυνατεί να αναλάβει κι άλλες, θα προκαλέσει, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Συλλόγου, πολλαπλασιασμό των αδέσποτων εις βάρος όλης της κοινωνίας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, ΄΄πολύ μεγάλο είναι το πρόβλημα που ήδη αντιμετωπίζουμε ενώ αναμένεται να γίνει πολύ μεγαλύτερο στις εβδομάδες που θα έρθουν, όχι μόνο για τους φιλόζωους της περιοχής αλλά για όλους τους κατοίκους της Αιγιάλειας. Ο λόγος γίνεται για την αδυναμία στειρώσεων, αφού η σύμβαση του Δήμου με κτηνίατρο έχει τελειώσει από τον Σεπτέμβρη, ενώ τα άθλια οικονομικά του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας δεν μπορούν να αναλάβουν ένα τέτοιο βάρος. Παρά την εθελοντική μορφή του Συλλόγου, που συνεπάγεται πόρους μόνο από δωρεές, και χωρίς ποτέ να έχουμε πάρει οποιαδήποτε επιχορήγηση από το Δήμο, σε αντίθεση με πολλούς άλλους Συλλόγους, ο Φιλοζωικός Σύλλογος κάθε χρόνο ως τώρα κάνει μόνος του περισσότερες στειρώσεις απ’ ότι ο Δήμος και ταυτόχρονα έχει στις πλάτες του ολόκληρο το βάρος των ορθοπεδικών και λοιπών χειρουργείων, των εμβολιασμών και θεραπειών αδέσποτων της περιοχής μας. Παρά την κρίσιμη οικονομική κατάσταση του, αφού οι οφειλές του σε κτηνιάτρους τείνουν και πάλι στις 15.000€, ο Φιλοζωικός Σύλλογος έχει κάνει από το Σεπτέμβρη ως τώρα 38 στειρώσεις, σε μια προσπάθεια αποφυγής αύξησης του πληθυσμού των αδέσποτων΄΄.

Εκτίμηση για 700 νέα κουτάβια ως τον Μάρτιο…

Επιπλέον, σημειώνει πως ΄΄η επόμενη σύμβαση του Δήμου για στειρώσεις αναμένεται τον Μάρτιο κι ως τότε οι αναμενόμενες γέννες θα δώσουν νέα κουτάβια που εκτιμώνται σε περισσότερα από 700. Σαν Σύλλογος αδυνατούμε να συνεχίσουμε, πόσο μάλλον όταν τα χειρουργεία δεν σταματάν και τα περιστατικά είναι καθημερινά. Σε μια απόπειρα να βρεθεί μια πιο άμεση και σύντομη λύση, ζητήσαμε ραντεβού με τον Δήμαρχο κ. Παναγόπουλο και περιμένουμε πλέον το πότε θα μπορέσει να μας δεχτεί για να ακούσει τα προβλήματα και να δούμε πώς θα βρούμε μαζί μια λύση. Ελπίζουμε στην καλή διάθεση της Δημοτικής Αρχής για μια σοβαρή αντιμετώπιση και ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων, καθώς ο χρόνος πιέζει΄΄.

Κλείνοντας, ο Σύλλογος τονίζει: ΄΄Για άλλη μια φορά, θυμίζουμε πως η διαχείριση των αδέσποτων είναι ευθύνη του Δήμου κι όχι οποιουδήποτε εθελοντή. Η αγάπη μας για τα ζώα δεν μας επιτρέπει να μένουμε άπραγοι κι έχουμε πολύ παραπάνω από την θέληση να βοηθήσουμε. Θα ήταν χρήσιμο για την ποιότητα ζωής της περιοχής της Αιγιάλειας, η Δημοτική Αρχή να εκμεταλλευτεί την ανιδιοτελή μας διάθεση για συνεργασία, κι όχι να περιμένει από βοηθοί να γίνουμε πλήρως υπεύθυνοι για ένα τόσο μεγάλο έργο. Γιατί αναπάντεχα θα πάψουμε ακόμα κι όσα κάνουμε, όχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε πλέον΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr