background img
banner
banner

7ο Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το τμήμα Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, οργανώνουν το 7ο Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Πάτρα, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου, από αύριο Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Kεντρικό θέμα τού Συνεδρίου είναι «Η Δημόσια Υγεία στο Προσκήνιο: Πρόληψη, Προαγωγή, Ποιότητα». Αφορά τη διερεύνηση και ανάδειξη μεθοδολογιών για την πρόληψη ασθενειών, την προαγωγή υγιεινών τρόπων ζωής, την προστασία των πολιτών από απειλές κατά της υγείας και τη βελτίωση του συστήματος υγείας ώστε να είναι ικανό να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών, αποτελούν τους κεντρικούς άξονες του φετινού Συνεδρίου του Φόρουμ.

Κύριος στόχος του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας είναι η ανταλλαγή απόψεων, η ενημέρωση για την πρόοδο της έρευνας σε τομείς που αφορούν τη Δημόσια Υγεία και η σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ των Ακαδημαϊκών Μονάδων αλλά και του ευρύτερου επιστημονικού δυναμικού που ασχολείται με τη Δημόσια Υγεία και τη Κοινωνική Ιατρική.

Το Συνέδριο ενδιαφέρει όλους τους Επαγγελματίες Υγείας, ιατρούς, νοσηλευτές, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές, και γενικότερα επιστήμονες των Επιστημών Υγείας, των Βιολογικών, Φυσικών, Οικονομικών Επιστημών και Επιστημών Πληροφορικής.

Διημερίδα αύριο και μεθαύριο για άτομα με αναπηρία

Επίσης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο «Μέριμνα» Πατρών, οργανώνουν διημερίδα προκειμένου να αναδείξουν πλευρές της ζωής των ατόμων με αναπηρία, όπως θέματα σεξουαλικότητας που δεν προβάλλονται εύκολα και για κάποιους αποτελούν επτασφράγιστα μυστικά.

Η διημερίδα που έχει τίτλο: «Σεξουαλικότητα και Αναπηρία. Σύγχρονες προσεγγίσεις και Προβληματισμοί»» θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο PATRAS PALACE. Μεταξύ των άλλων θεμάτων που θα αναλυθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες είναι τα άτομα με αναπηρία και η ασφάλεια στο Διαδίκτυο, η σεξουαλικότητα και η αναπηρία στην παιδική και εφηβική ηλικία, η σεξουαλικότητα ως ανθρώπινο δικαίωμα κ.ά.

Το περιεχόμενο της διημερίδας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκπαιδευτικούς, στελέχη Ειδικής Αγωγής, κοινωνικούς επιστήμονες και πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι γύρω από τον τρόπο διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr