background img
banner
banner

Εργασίες για να… κλειστεί επικίνδυνο χάσμα

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΜΑΡΕΣ – ΣΑΛΜΕΝΙΚΟ

Σε εργασίες αποκατάστασης που θα περιλαμβάνουν επούλωση λάκκων ανεξέλεγκτης εκσκαφής και φύτευση στην περιοχή Καρέικα στην τοπική κοινότητα Σαλμενίκου, προσανατολίζεται ο δήμος Αιγιαλείας, με σκοπό την επαναφορά του χώρου στην προτέρα κατάσταση. Στη θέση αυτή έχει δηµιουργηθεί εξαιτίας ανασκαφής πριν χρόνια, ένα εξαιρετικά επικίνδυνο χάσµα, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τους διερχόµενους οδηγούς, αλλοιώνοντας ταυτόχρονα, το φυσικό περιβάλλον της περιοχής

Ήδη έχει συνταχθεί η σχετική τεχνική έκθεση από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, με βάση την οποία, σε έκταση εµβαδού 300τ.µ. περίπου, παραπλεύρως του Επαρχιακού δρόµου Καµάρες-Σαλµενίκο-Πιτίτσα, έχει δηµιουργηθεί από παλαιότερη εκσκαφή ένα εξαιρετικά επικίνδυνο χάσµα. Εξ αυτού υφίσταται σοβαρός κίνδυνος για τους διερχόµενους οδηγούς, για την ίδια την λειτουργικότητα του δρόµου και την σταθερότητά του και για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Για την ανάπλαση αυτής της περιοχής θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες. Καθαρισµός αποµάκρυνση αχρήστων υλικών, επούλωση-κατασκευή επιχώµατος στον χώρο µε προϊόντα εκσκαφής ώστε να επανέλθει ο χώρος στην προηγούµενη στάθµη, διάστρωση του χώρου µε φυτικό χώµα σε στρώση 50 εκατοστών και φύτευση του χώρου µε πικροδάφνες ειδικά κατά µήκος της πλευράς προς την επαρχιακή οδό.

Οι εργασίες θα γίνουν µε την επίβλεψη των υπηρεσιών του δήµου Αιγιαλείας και µε την συνδροµή και τις δαπάνες ιδιωτικών µηχανηµάτων. Ο ενδεικτικός προϋπολογισµός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 13.708 €, η δε απαιτούµενη πίστωση προς έγκριση ανέρχεται στο ποσό των 16.997,92 € (συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ 24%) και θα καλυφθεί από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Ε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εκτέλεση του έργου ελήφθη ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, στην τελευταία συνεδρίασή του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr