background img
banner
banner

Ικανοποίηση Κατσιφάρα για το Κέντρο Κοινότητας Αιγίου | ΦΩΤΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δύο μήνες ουσιαστικής λειτουργίας συμπλήρωσε το Κέντρο Κοινότητας στην Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Αιγιαλείας και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, δέχθηκε την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που άρχισε να παρέχει, δεδομένου ότι πρόκειται για μία νέα κοινωνική δομή που απευθύνεται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το Κέντρο Κοινότητας που δημιουργήθηκε στο Αίγιο, είχε προϋπολογισμό 220.000 ευρώ. Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Αράτου. Ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 4 Σεπτεμβρίου και απασχολεί πέντε άτομα εξειδικευμένο προσωπικό. Διαθέτει κινητή μονάδα με οδηγό για απομακρυσμένες περιοχές, ενώ σε συνεργασία με τα ΤΕΒΑ συμμετέχει στη διανομή τροφίμων. Είναι ένα από τα 19 κέντρα κοινότητας που χρηματοδοτήθηκαν σε όλους τους Δήμους της ΠΔΕ με συνολικό προϋπολογισμό 5.090.043,20€, καθώς εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

Με 400 ωφελούμενους και καθημερινούς επισκέπτες

Στη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών λειτουργίας του, στο Κέντρο Κοινότητας Αιγίου έχουν εγγραφεί 400 ωφελούμενοι, που απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του, ενώ δέχεται καθημερινά επισκέπτες. Η λειτουργία του Κέντρου, που γίνεται σε συνεργασία με τον δήμο Αιγιάλειας, εστιάζει αφενός στην υποδοχή και στην ενημέρωση των πολιτών, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και αφετέρου στην υποστήριξή τους, με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

΄΄Επιμένουμε στον στρατηγικό μας στόχο που είναι να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. Τα Κέντρα Κοινότητας είναι μια κατάκτηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Διεκδικήσαμε πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Προγράμματος. Σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης για τις ευάλωτες ομάδες. Σήμερα ο σχεδιασμός είναι πραγματικότητα. Δεν έμεινε στα λόγια, έγινε πράξη. Με πράξεις και δομές απαντάμε στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας που υπομένει τις συνέπειες της παρατεταμένης κρίσης. Πρώτοι σε όλη την Ελλάδα προκηρύξαμε σχετικές δράσεις προϋπολογισμού 27,2 εκ ευρώ. Καταφέραμε πριν την λήξη του 2016, ένα μεγάλο εύρος δράσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού να έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και να συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση΄΄, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας παραπέμποντας σε δράσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί για την στήριξη των πολιτών της Περιφέρειας.

Συμβάλει στον στόχο του Περιφερειακού Στρατηγικού Σχεδιασμού

Ειδικότερα, με τη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης. Το Κέντρο Κοινότητας συμβάλει στον στόχο του Περιφερειακού Στρατηγικού Σχεδιασμού για την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, την προώθηση της ένταξης ευπαθών και ευάλωτων ομάδων, την άρση εμποδίων πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας και την ενεργοποίηση για πρόσβαση στην απασχόληση. Προσφέρει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών για την προώθηση στην απασχόληση και την κοινωνική ένταξη. Ο στόχος της συγκεκριμένης δομής είναι να συγκεντρώσει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών ώστε να αποφευχθεί η διασπορά πόρων και να επιτευχθεί μια ολιστική παρέμβαση σε πολλές ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα στην επίσκεψή του υποδέχτηκε ο δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, ενώ το παρών έδωσε και η αντιδήμαρχος Έργων, Βάσω Ψυχράμη. Τον κ. Κατσιφάρα συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, η Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων Αναστασία Τογιοπούλου, ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Χρήστος Μπούνιας, η περιφερειακή σύμβουλος ΠΕ Αχαΐας Αδαμαντία Ζαχαροπούλου-Στούμπου και ο προϊστάμενος της Μονάδας Α: Προγραμματισμού και Αξιολόγησης ΕΥΔ/ΕΠ Βαγγέλης Γεωργίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr