background img
banner
banner

Εκδηλώσεις, παιδικές χαρές και ακόμη μεγαλύτερη μέριμνα για τους αθλητικούς χώρους

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σημαντικές αποφάσεις που αφορούν κυρίως παρεμβάσεις στους τομείς που διαχειρίζεται, με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία και αναβάθμιση υποδομών και δραστηριοτήτων, προς όφελος των πολιτών, έλαβε στην συνεδρίασή του την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία δήμου Αιγιαλείας.

Κατ’ αρχήν ελήφθη απόφαση για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων εν όψει και των γιορτών. Συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί μία μεγάλη εκδήλωση για τα παιδιά και τους γονείς όλων των Παιδικών Σταθμών του δήμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει και δώρα για τα παιδάκια. Την επομένη, δηλαδή στις 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας στέγης του Ιδρύματος «Χατζιδάκις – Γκάτσος». Πρόκειται για το παλιό κτίριο της «Αναγέννησης» στην Ακράτα, που ανακαινίστηκε μέσα από το πρόγραμμα «Leader» με σχετική χρηματοδότηση, δημιουργώντας έτσι το κατάλληλο έδαφος για την στέγαση του Ιδρύματος και κυρίως για την ανάδειξη των «θησαυρών» που έχουν περιέλθει στην κατοχή του, από τους κληρονόμους των δύο σπουδαίων ανθρώπων του Πολιτισμού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε στην συνεδρίαση. Το Νομικό Πρόσωπο πρόκειται άμεσα να υποβάλλει μία πρόταση για χρηματοδότηση μέσα από πρόγραμμα που «τρέχει» το 2018, για την δημιουργία παιδικών χαρών εντός των αθλητικών χώρων για τους οποίους – ως γνωστόν – είναι υπεύθυνο. Με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, σκοπός είναι η ανανέωση της υφιστάμενης παιδικής χαράς στην Αιγείρα, η δημιουργία παιδικής χαράς στο γήπεδο Διακοπτού, στην Άβυθο δίπλα στο γήπεδο του τένις αλλά και στις Καμάρες. Επίσης το ΝΠΔΔ καταθέτει πρόταση, μετά από συνεννόηση με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος για παραχώρηση χώρου του ΤΕΙ στο Αίγιο, με σκοπό την δημιουργία προπονητηρίου.

Παρεμβάσεις σε γήπεδα

Την ίδια στιγμή «τρέχει» την ηλεκτρονική δημοπρασία για την εγκατάσταση πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Πλαστήρα, ενώ προχωρά τις διαδικασίες για την αδειοδότηση του κολυμβητηρίου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι άκρως ικανοποιητικό είναι το αποτέλεσμα των επανασπορών, τόσο στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, εκεί όπου δόθηκε μεγάλη προσοχή να μην πατηθεί το χόρτο αλλά και στο στάδιο της Αβύθου και στο Δημητρόπουλο.

Τέλος, στο ΝΠΔΔ ευελπιστούν ότι αν όχι στο τέλος του μήνα, στις αρχές Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμη η μελέτη που αφορά την αντικατάσταση χλοοτάπητα στο Δημοτικό στάδιο, σε συνεννόηση πάντα με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr