background img
banner
banner

Ένοπλη επίθεση στην Χαριλάου Τρικούπη

ΠΙΘΑΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΜΟΙΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΤ

Ένοπλη επίθεση από άγνωστους δράστες σημειώθηκε στις 8 το βράδυ σχεδόν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη με ριπές αυτόματου όπλου πιθανόν καλάσνικοφ.

Άγνωστο παραμένει αν ο στόχος ήταν η διμοιρία των ΜΑΤ ή τα ίδια τα γραφεία του κόμματος.

Σύμφωνα πάντως με τις έως τώρα πληροφορίες δεν έχουν σημειωθεί τυχόν τραυματισμοί, παρότι υπήρχε κόσμος μέσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, λόγω και του ντιμπέιτ.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν από την συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά όπου εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες και σύμφωνα με πληροφορίες, σε ευθεία βολή, οπτική υπήρχε μόνο προς τους σκοπούς της διμοιρίας που ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν και όχι προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Οι δράστες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα, πιθανόν επέβαιναν σε αυτοκίνητο και άνοιξαν πυρ μέσα από αυτό εναντίον της διμοιρίας.

Υπενθυμίζεται πως η Αντιτρομοκρατική εξέταζε την πιθανότητα ο 29χρονος που συνελήφθη στην οδό Αλκαμένους να ετοιμαζόταν για χτύπημα στα Εξάρχεια, αφού είχε νοικιάσει για μερικές ημέρες διαμέρισμα στην περιοχή.

Πρόσθετα, στην Αντιτρομοκρατική είχαν φτάσει πληροφορίες που έκαναν λόγο για προετοιμασία ηχηρού χτυπήματος με στόχο ακόμα και αστυνομικούς και έτσι μοιραία έχει σημάνει συναγερμός καθώς θεωρείται βέβαιο ότι παραμένουν ασύλληπτοι τυχόν συνεργοί του 29χρονου.

Η οδός Χαριλάου Τρικούπη και η Ζωοδόχου Πηγής έχουν αποκλειστεί από ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας και στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την συλλογή καλύκων και τυχόν λοιπών στοιχείων.

Οι βολίδες του όπλου είναι άγνωστο ακόμα που κατέληξαν, πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια αναφορά για τζάμια κλπ. Σίγουρα από θαύμα λοιπόν δεν πλήρωσε ούτε κάποιος αστυνομικός ούτε κάποιος περαστικός το μένος των αγνώστων δραστών, οι οποίοι αμέσως μετά την ενέργειά τους διέφυγαν και στην περιοχή εξελίσσονται εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Τσίπρας: Απερίφραστη καταδίκη της προβοκατόρικης επίθεσης

Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Γεννηματά: Είμαστε σοκαρισμένοι

Έντονη ήταν η αντίδραση της προέδρου της ΔΗΣΥ Φώφης Γεννηματά για την επίθεση εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Ως εδώ. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί. Αυτό το άβατο πρέπει να σπάσει» τόνισε η κ. Γεννηματά που δήλωσε σοκαρισμένη από το γεγονός. « Ήταν εκεί και οι συνεργάτες μου και τα παιδιά της βάρδιας των αστυνομικών. Έχουν βρεθεί τρεις κάλυκες. είπε. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δεχτεί επίθεση. Έχω ενημερώσει εδώ και ένα χρόνο τον πρωθυπουργό. Έχω διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στον αρμόδιο υπουργό. Θα πρέπει επιτέλους να λάβουν μέτρα. Εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε από τα γραφεία μας».

Η κ Γεννηματά ερωτηθείσα αν συνδέεται η επίθεση και με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου επικεφαλής απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Ξεκαθάρισε όμως ότι «τίποτα δεν θα μας σταματήσει».

ΝΔ: Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας

«Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει: «Τρεις μόλις μέρες αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή, δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει».

ΚΚΕ: Ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν

Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με πυροβολισμούς από διερχόμενο αυτοκίνητο. Πρόκειται για ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν.

Επίθεση από το Ποτάμι σε Τόσκα – Παρασκευόπουλο

“Επικίνδυνα ανίκανος ο Ν.Τόσκας . Ζητώ την απομάκρυνσή του και την αντικατάστασή του από ένα υπεύθυνο πρόσωπο γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανέχεται τρομοκρατικές εγκληματικές πράξεις” δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ.Θεοδωράκης .

“O άνθρωπος που κατάργησε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και επέτρεψε την έξοδο από τις φυλακές σε εκατοντάδες εγκληματίες αδιακρίτως ας μην συμπεριφέρεται ως ουδέτερος καθηγητής. Οι ευθύνες του κ.Παρασκευόπουλου απέναντι στην κοινωνία είναι τεράστιες και δεν ξεπλένονται με δηλώσεις μεταμέλειας” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

http://news247.gr


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr