background img
banner
banner

Καταχειροκροτήθηκε στην Θεσσαλονίκη!

Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε η 40μελής Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχε μεταβεί το διήμερο 18 και 19 Νοεμβρίου, προκειμένου να συμμετάσχει στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ στο Μέγαρο Μουσικής, μετά από πρόσκληση από το Σύνδεσμο Φιλαρμονικών – Χορωδιών Ελλάδος.

Η Χορωδία καταχειροκροτήθηκε από το φιλόμουσο κοινό της Θεσσαλονίκης για την άψογη εμφάνισή της και πριν την αποχώρησή της από το Μέγαρο, δέχθηκε προτάσεις για να παρουσιάσει πρόγραμμά της σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Μουσικής), την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς. Το Φεστιβάλ είναι μοναδικό στο είδος τους στη Βόρειο Ελλάδα καθότι δίνει αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών. Συμμετείχαν σχήματα από Αίγυπτο, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ουκρανία, Σκόπια, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρο και Ελλάδα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων έφθασε στους 2.700 καλλιτέχνες οι οποίοι έλαβαν μέρος σε αξιόλογη και μοναδική για την Ελλάδα, πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών. Τη Διεύθυνση της Χορωδίας Αιγιαλείας είχε η χαρισματική Αλίκη Ζαφείρη, στο πιάνο συνόδευσε ο Αντρέας Αδαμόπουλος. Τη Χορωδιακή γραφή έχουν οι διακεκριμένοι μουσικοσυνθέτες Αντρέας και Λουκάς Αδαμόπουλος.

Η Χορωδία Αιγιαλείας παρουσίασε έργα μεγάλων Ελλήνων Συνθετών καθώς και έργο δικό της. Το βράδυ η χορωδία διασκέδασε μέχρι αργά σε κέντρο της περιοχής, το δε πρωί επισκέφθηκε πανέμορφα αξιοθέατα της πόλης της Θεσσαλονίκης. Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας προετοιμάζεται για την τιμητική εμφάνισή της σε εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυση της ιστορικής χορωδίας Κηφισιάς 1937, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στην Κηφισιά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr