background img
banner
banner

Αφιέρωμα στην περιοχή από την εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα»

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΒΥΘΟΥ «ΑΧΑΙΟΙ»

Τριήμερα γυρίσματα στην Αιγιάλεια θα πραγματοποιηθούν για την τηλεοπτική εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα» που σε συνεργασία με τον Χορευτικό Όμιλο Αβύθου «Αχαιοί», πρόκειται να προβάλλουν και να αναδείξουν την περιοχή.

Μάλιστα, την τελευταία ημέρα, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί και θα καταγραφεί μεγάλο γλέντι στην εκκλησία της Αβύθου όπου θα είναι ελεύθερη η προσέλευση για όλους, για να συμμετάσχουν στην γιορτή, την οποία θα πλαισιώσουν τα χορευτικά τμήματα των Αχαιών.

Ο Χορευτικός Όμιλος Αβύθου «Αχαιοί», ξεκίνησε δυναμικά την φετινή σεζόν τον Οκτώβριο με νέα παιδικά τμήματα όπως και με ένα ειδικά μελετημένο πρωτοποριακό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας διδάσκοντας χορό και παράλληλα κάνοντας διάφορες κατασκευές με σκοπό την εμψύχωσή τους και την ανάπτυξη της δημιουργικότητά τους. Ήδη έχει πραγματοποιήσει την πρώτη παράσταση στην γιορτή της 28ης Οκτωβρίου με τρία χορευτικά τμήματα στην κατάθεση στεφάνων στην Άβυθο.

Με μεγάλη χαρά αποδεχόμενοι πρόταση από την τηλεοπτική εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα» που προβάλλεται από την ΕΤ3, 4Ε ,ΟΤΕ ΤV, και δορυφορικά σε όλο τον απόδημο ελληνισμό, ο Σύλλογος θα συνεργαστεί με τους συντελεστές. Θα πραγματοποιηθεί ένα εκτενές αφιέρωμα στον σύλλογο και στο χωριό, την Άβυθο, με τριήμερα γυρίσματα όπου θα καταλήξει σε ένα μεγάλο γλέντι με ελεύθερη συμμετοχή όλου του κόσμου αλλά και παρουσίαση και παραδοσιακών χορών από τμήματα του Ομίλου και διάφορων τοπικών προϊόντων όπως η σταφίδα, το κρασί το λάδι κ.ά.
Έτσι λοιπόν οι προετοιμασίες είναι πυρετώδες από τους χορευτές για την παράσταση, για την οποία γυναίκες του χωριού που ετοιμάσουν διάφορα εδέσματα (γλυκά και φαγητά). Επίσης, στο όλο εγχείρημα θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής. Από πλευράς του Συλλόγου μάλιστα, εκφράζονται ευχαριστίες προς την ΔΗ.Κ.ΕΠ. Αιγιαλείας για την άριστη συνεργασία και στήριξή της.

΄΄Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως ένας τοπικός πολιτιστικός φορέας μπορεί και πρέπει να αποτελεί τον σύνδεσμο για ηθική, πολιτιστική και κοινωνική προβολή και ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση μιας και η εκπομπή προβάλλεται σε όλο τον κόσμο΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Χορευτικού Ομίλου «Αχαιοί».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr