background img
banner
banner

Μείωση τμημάτων, αύξηση μαθητών ανά τμήμα…

Η «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – 6.548 ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Μείωση της δυναμικότητας, αλλά και δημιουργία λιγότερων και πιο πολυπληθών τμημάτων έχει επιφέρει η νέα… τάξη πραγμάτων στα σχολεία τής Αιγιάλειας.

Κύριο χαρακτηριστικό της εικόνας των σχολείων, είναι η μείωση χρόνο με τον χρόνο των παιδιών που εγγράφονται, αποτέλεσμα της υπογεννητικότητας στη χώρα, που παρατηρείται και στην περιοχή.

Είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστα Γιαννόπουλου από το Αίγιο την περασμένη εβδομάδα, ότι με βάση στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., σε μία πενταετία θα μπουν στην Εκπαίδευση 100.000 λιγότεροι μαθητές απ’ όσους θα αποφοιτήσουν… Δίνοντας, μάλιστα και κάποια στατιστικά στοιχεία, είπε ότι η Περιφέρεια απαριθμεί 95.000 μαθητές, 10.000 εκπαιδευτικούς και 1.000 σχολικές μονάδες.

Εξίσου ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που έθεσε στην διάθεση του “protionline.gr” η αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος Δ.Ε.Π. Αιγιαλείας Βάσω Ψυχράμη. Σύμφωνα με αυτά, τα νήπια και προνήπια που φοιτούν στα 22 Νηπιαγωγεία τής Αιγιάλειας, ανέρχονται σε 943. Επίσης, τα τμήματα που λειτουργούν στα Νηπιαγωγεία είναι 64, πρωινά, ολοήμερα, απογευματινά και τμήματα ένταξης. Ο μέσος όρος νηπίων ανά τμήμα κυμαίνεται στα 17 παιδιά, ωστόσο υπάρχουν νηπιαγωγεία με τμήματα που μετρούν 25 και 26 παιδιά…

Στην Αιγιάλεια λειτουργούν 28 Δημοτικά Σχολεία με 210 τμήματα και 2.729 μαθητές, από τους οποίους 1.373 κορίτσια και 1.356 αγόρια. Ολιγομελή τμήματα υπάρχουν μόνο στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, ενώ υπάρχουν αρκετά τμήματα με περισσότερους από 20 μαθητές και ένα με 26 μαθητές (5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου).

Τέλος, στην Αιγιάλεια λειτουργούν 20 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πρωινά και εσπερινά. Σε αυτά λειτουργούν 148 τμήματα Γενικής Παιδείας καθώς και 60 Εργαστήρια. Στα Γυμνάσια και Λύκεια της Αιγιάλειας, φοιτούν 2.876 μαθητές από τους οποίους, οι 1.422 στα Λύκεια, 1.454 στα Γυμνάσια και 22 στο ΕΕΕΕΚ. Στην Αιγιάλεια λειτουργούν 9 Λύκεια, 9 Λύκεια και το ΕΕΕΕΚ.

Συνολικά, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αιγιάλειας φοιτούν 6.548 μαθητές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr