background img
banner
banner

Βιωματική εμπειρία για την ασφαλή οδήγηση | ΦΩΤΟ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν χθες οι φοιτητές του Παραρτήματος Αιγίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, την ενημέρωση για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας που διοργανώνουν για την ευαισθητοποίηση των νέων, Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας και «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης, για την Οδική Ασφάλεια, την Πρόληψη και Μείωση των Τροχαίων ατυχημάτων (Ι.Ο.Α.Σ) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας (Τομέας Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης), την Ελληνική Αστυνομία και την Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄βαθμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας.

Οι φοιτητές που βρέθηκαν στο «Πολύκεντρο» συνεδριακό κέντρο χθες το μεσημέρι, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τον υπεύθυνο της κινητής μονάδας εξοπλισμού στο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» Δημήτρη Χατζηδοπαυλάκη ο οποίος έδωσε χρήσιμες πληροφορίες, συμβουλές και κατευθύνσεις προς τους νέους για την αναγκαιότητα της τήρησης των κανόνων Κυκλοφοριακής Αγωγής, δίνοντας έμφαση στην αποφυγή χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών, π.χ. αλκοόλ. Με ιδιαίτερα παραστατικό και μεταδοτικό τρόπο, ο κ. Χατζηδοπαυλάκης ενημέρωσε για τις επιπτώσεις τής κατανάλωσης αλκοόλ κατά την οδήγηση και τους κινδύνους που υπάρχουν, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει κατανάλωση αλκοόλ που να είναι ασφαλής για την υγεία και πως το πιο βασικό από όλα είναι μετά από κάθε έξοδό τους να γυρίζουν ασφαλής στο σπίτι τους. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν και μέσα από προβολές σε βίντεο, ενώ στους συμμετέχοντες διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για την κατανάλωση αλκοόλ, για την υπνηλία κατά την οδήγηση, έντυπο με τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης και οδηγίες για την ασφαλή οδήγηση, ενώ έλαβαν και βεβαίωση παρακολούθησης.

«Μάθημα» σε προσομοιωτές ανατροπής, σύγκρουσης και μέθης

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η βιωματική εμπειρία που έζησαν, καθώς στον εξωτερικό χώρο τού «Πολύκεντρου» από τους υπεύθυνους του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς», είχαν τοποθετηθεί προσομοιωτές ανατροπής, σύγκρουσης και μέθης, με τους φοιτητές να αντιλαμβάνονται άμεσα την αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων Κυκλοφοριακής Αγωγής και της αποφυγής χρήσης αλκοόλ. Πολλά παιδιά επιβιβάστηκαν στα μηχανήματα και αφού δέθηκαν με τη ζώνη ασφαλείας είδαν και με βιωματικό τρόπο, εκτός από τη θεωρία, τη σημασία της ζώνης τόσο σε περίπτωση ανατροπής του αυτοκινήτου μετά από ατύχημα όσο και τις δυνάμεις που ασκούνται στο σώμα στη διάρκεια μιας βίαιης επιβράδυνσης του οχήματος έπειτα από πρόσκρουση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr