background img
banner
banner

Νότες Χριστουγέννων | ΦΩΤΟ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και υπέροχες μελωδίες απ’ όλη την Ελλάδα, πλημμύρισε χθες η πόλη του Αιγίου, με τις φωνές και τα μουσικά όργανα των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Αιγίου.

Ακολουθώντας μια μουσική παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, η χορωδία και η ορχήστρα του σχολείου, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής, Μαρίας Παπαγεωργίου, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου το Γηροκομείο Αιγίου. Εκεί οι μαθητές έγιναν δεκτοί με χαρά από τον Διευθυντή, το προσωπικό και τους 52 φιλοξενούμενους ηλικιωμένους.

Έψαλλαν ύμνους και Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, αντάλλαξαν ευχές και δημιούργησαν μια ωραία εορταστική ατμόσφαιρα.

Στην συνέχεια τα παιδιά πήγαν στο Δημαρχείο Αιγίου όπου τα υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος, κ. Παναγόπουλος. Αφού άκουσε τα κάλαντα ο Δήμαρχος τους ευχήθηκε καλή πρόοδο, θυμήθηκε προσωπικές του στιγμές ως μαθητής στο 1ο Γυμνάσιο και τους ανακοίνωσε ότι η 26η Ιανουαρίου ορίστηκε ως Τοπική Επέτειος του Αιγίου, με αφορμή την ιστορική Συνέλευση της Βοστίτσας.

Ακολούθως, στην αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, οι μαθητές και των δύο σχολείων, μαζί με τους δασκάλους και καθηγητές τους, έψαλλαν τα κάλαντα σε μια ωραία και γιορτινή μουσική συνάντηση.

Πολλές ευχές έδωσαν στους μαθητές η Διευθύντρια κ. Πλατάνου και η υπεύθυνη Μουσικός κ. Σπυροπούλου. Ο τελευταίος σταθμός των μαθητών ήταν το Επισκοπείο. Η χορωδία και η ορχήστρα με βυζαντινά κάλαντα ευχήθηκαν χρόνια πολλά και καλές γιορτές στον Μητροπολίτη μας, ενώ ο κ. Αμβρόσιος μίλησε στα παιδιά και τους μοίρασε εικονίτσες και γλυκίσματα. Τα παιδιά συνόδευσαν οι καθηγητές, Μαρία Τζουλουχά και Παναγιώτης Βάγιας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr