background img
banner
banner

Έναρξη εκδηλώσεων με ελπίδα για μία πιο φωτεινή μέρα! | ΦΩΤΟ

ΜΕ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΤΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ… ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΓΕΝΝΑΙΟ ΧΙΟΝΗ» ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ «ΤΑΞΙΔΙ» ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Ένα όμορφο, πολύχρωμο, λαμπερό και δημιουργικό ταξίδι, αυτό της διαδρομής των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Αιγιαλείας, με οδηγό την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου με τον φωτισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου και της αξιοθαύμαστης φάτνης της πλατείας Αγ. Λαύρας.

Από την πρώτη στάση του ταξιδιού, το σαββατοκύριακο, συνοδοιπόρος είναι και ο γενναίος χιονάνθρωπος «Χιόνης» που θα συντροφεύσει τις εορταστικές μέρες μας με πολλή αγάπη, μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Αγ. Λαύρας, φωταγωγήθηκαν την Παρασκευή η φάτνη και το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αποτελώντας για μικρούς και μεγάλους το ιδανικό φόντο για μία αναμνηστική φωτογραφία, λίγο πριν ο ξυλοπόδαρος μοιράσει τα στολίδια, δημιουργίες της Μαργαρίτας Γούτου, που όλοι με χαρά κρέμασαν στο δέντρο. Ακόμη μεγαλύτερη λάμψη στα παιδικά προσωπάκια έδωσε face painting, μέχρι ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, μετρήσει αντίστροφα για να φωταγωγηθούν φάτνη και δέντρο, φωτίζοντας έτσι και τις καρδιές των παριστάμενων. Επίσης, ο δήμαρχος εξέφρασε θερμές ευχές προς όλους τους δημότες, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα είναι καλύτερες από κάθε άλλη χρονιά και θα προσφέρουν όμορφες στιγμές στον κόσμο.

Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής Επιχείρησης ώστε να είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ελκυστικό για τον κόσμο, δηλώνοντας πως μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα! Παράλληλα, αναφέρθηκε στο «πάντρεμα» των εκδηλώσεων με την αγορά του Αιγίου, μιλώντας και για την ενεργή συμμετοχή του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Ευχές στον κόσμο απηύθυνε και η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαίρη Χρονοπούλου, σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας.
Την όμορφη ατμόσφαιρα εμπλούτισε η Φιλαρμονική Αιγίου που υπό την διεύθυνση του μαέστρου Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, απέδωσε κάλαντα και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

 

Ο «Γενναίος Χιόνης»… μίλησε στις καρδιές μικρών και μεγάλων

Το χριστουγεννιάτικο σκηνικό μεταφέρθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, εκεί όπου η ομάδα παιδιών «παιχνιδοκαμώματα» των δημιουργικών εργαστηρίων της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., με την συνεργασία της συγγραφέα του παραμυθιού του Πάρκου των Χριστουγέννων, Κατερίνα Μουρίκη, παρουσίασαν το «Θαυμαστό ταξίδι του γενναίου Χιόνη», σε μία χαρούμενη μουσικοθεατρική διασκευή που ενθουσίασε τα παιδιά.

Η παρουσίαση του παραμυθιού μέσα από την θεατρική ομάδα τής Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου, έγινε το πρωινό της Κυριακής, όταν το δημοτικό κινηματοθέατρο «Απόλλων» γέμισε από παιδιά που ήθελαν να γνωρίσουν τον γενναίο Χιόνη και την παρέα του. Στην είσοδο υπήρχε και το παραμύθι τυπωμένο σε μία καλαίσθητη έκδοση, το οποίο τα παιδιά μπορούσαν να προμηθευτούν, στηρίζοντας έτσι και το έργο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Στον χαιρετισμό της, η κ. Τσουκαλά μίλησε για το πώς δημιουργήθηκε το παραμύθι για λογαριασμό της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. από την κ. Μουρίκη, για τα βαθιά μηνύματά του και για το πού αποσκοπεί η όλη προσπάθεια. Όπως είπε, ΄΄μέσα από την συνεργασία της κ. Μουρίκη με τα παιδιά των εργαστηρίων μας το καλοκαίρι, ξεπήδησε ένα σπουδαίο παραμύθι με πολύ ωραία μηνύματα για τα παιδιά αλλά και τους μεγαλύτερους αφού κι εμάς θα μας αγγίξει. Ένα παραμύθι που αφυπνίζει όλους μας για να αλλάξουμε, να σώσουμε, να φτιάξουμε τον κόσμο διαφορετικά. Πρέπει να είναι στόχος όλων μας να αλλάξουμε αυτό τον κόσμο. Και ποιος θα τον αλλάξει, εμείς ίσως δεν έχουμε πλέον τις δυνάμεις, τις έχουν όμως τα παιδιά μας. Και σε αυτά πρέπει να προσφέρουμε τα καλύτερα και πάνω από όλα, να τους δώσουμε την ελπίδα!΄΄.

Για τα όμορφα μηνύματα του παραμυθιού μίλησε η ίδια η συγγραφέας που προλόγισε το βιβλίο, προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να το προμηθευτούν, εγκωμιάζοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για τον Πολιτισμό. Όπως είπε, ΄΄«Το θαυμαστό ταξίδι του γενναίου Χιόνη», γεννήθηκε το καλοκαίρι, στα πλαίσια των συναντήσεων εργαστηρίου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Ένας χιονάνθρωπος με όπλο την ευφυψία του και μία ολοζώντανη Ελπίδα, κατόρθωσαν το ακατόρθωτο. Μέσα από το γεμάτο ανατροπές και εμπόδια ταξίδι τους, έφτασαν στον τελικό προορισμό, βοηθώντας το καλό να νικήσει. Ένα παραμύθι που με μία διαφορετική ανάγνωση, αποδεικνύεται εύγλωττη αλληγορία για κάθε δύσκολο ταξίδι μας΄΄. Σύμφωνα με τη συγγραφέα, ο Χιόνης είναι καθένας από εμάς που συνειδητά ή ασυνείδητα, καλείται να ελευθερώσει το Μεγάλο Ρυθμιστή της ισορροπίας τής ψυχής μας…΄΄.

Ακολούθησε η θεατρική απόδοση του έργου, που κατενθουσίασε! Μικροί και μεγάλοι ηθοποιοί της Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, άφησαν το προσωπικό τους «αποτύπωμα» σε αυτή την όμορφη ιστορία. Με πρωτότυπη σκηνοθεσία, με χρώματα και μέσα σε μία ονειρεμένη ατμόσφαιρα, ο γενναίος Χιόνης, η Ελπίδα, ο Ήλιος, ο Ορφέας και ο μεγάλος Ρυθμιστής του Κλίματος καταφέρνουν να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να συγκινήσουν, να μπουν στα παιδικά μυαλά και να αγγίξουν τις ψυχές όλων!

Τους αγαπημένους μας πλέον ήρωες θα τους δούμε και στα εγκαίνια του Πάρκου των Χριστουγέννων που θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη στις 7.30 το απόγευμα, εκεί όπου ο παγωμένος ήρωας με την ζεστή καρδιά, θα μοιράσει ελπίδα σε όλο τον κόσμο για μία πιο φωτεινή μέρα. Αξίζει να είμαστε όλοι εκεί…


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr