background img
banner
banner

Πλούσιος απολογισμός σε συλλήψεις και τροχαία

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μεγάλο αριθμό συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων περιλαμβάνει ο απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας για το μήνα Νοέμβριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε ένα μήνα συνελήφθησαν συνολικά 527, ενώ εξιχνιάστηκαν 360 υποθέσεις!

Ειδικότερα, σημειώθηκε μία σύλληψη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, μία για ληστεία, 45 για κλοπές/ διαρρήξεις, 66 για ναρκωτικά, 42 για καταδιωκτικά έγγραφα, 191 για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, 5 για διακίνηση λαθρομεταναστών, 3 για απάτες και 173 για λοιπά αδικήματα. Επίσης, εξιχνιάστηκαν μία υπόθεση για ανθρωποκτονία, 6 για ληστείες, 112 για κλοπές και διαρρήξεις, 53 για ναρκωτικά και 188 για λοιπά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν ενδεικτικά: 25 γραμμάρια ηρωίνης, 8 κιλά κάνναβης, 12 δενδρύλλια κάνναβης, 54 δισκία ναρκωτικών, 12.055 ευρώ, 19 μαχαίρια, γκλοπ, γεμιστήρες κ.λπ., ένα πολεμικό τυφέκιο, 5 κυνηγετικά όπλα, 3 πιστόλια, replica, περίστροφα, κρότου, 281 φυσίγγια, 2.405 πακέτα τσιγάρων και 26 κιλά λαθραίου καπνού.

Ίδιος αριθμός τροχαίων με πέρυσι

Την ίδια στιγμή, κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου δεν έλειψαν και τα τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας, όπως προκύπτει από τον μηνιαίο απολογισμό τής Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στα θέματα οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σημειώθηκαν 30 τροχαία ατυχήματα όσα και τον Νοέμβριο του 2016. Ειδικότερα σημειώθηκαν: 4 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 5 τον Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς, 5 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 1 τον Νοέμβριο του 2016 και 21 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 24 τον Νοέμβριο του προηγούμενου χρόνου.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 33 παθόντες έναντι 54 τον Νοέμβριο του 2016: Ειδικότερα καταγράφηκαν: 4 νεκροί έναντι 5 τον Νοέμβριο του 2016, 5 σοβαρά τραυματίες έναντι 2 τον Νοέμβριο του 2016 και 24 ελαφρά τραυματίες έναντι 47 τον Νοέμβριο της προηγούμενης χρονιάς.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Παραβίαση προτεραιότητας, Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, Υπερβολική ταχύτητα, Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας.

Εν των μεταξύ, οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

Ενδεικτικά το μήνα Νοέμβριο του 2017 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 230 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 4.665 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 191 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 3582 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 2191 για υπερβολική ταχύτητα, 276 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 480 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 51 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 123 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 19 για την παραβίαση προτεραιότητας, 52 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 81για αντικανονικό προσπέρασμα, 19 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 132 για Κ.Τ.Ε.Ο. 112 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και 46 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση.

Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδοστρώματος ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει : Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και στον έλεγχο του οχήματος. Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά. Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας. Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας. Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας. Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος. Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα. Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη. Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα. Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ. Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς. Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Φωτό: Αρχείο


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr