background img
banner
banner

Αστυνομικοί χωρίς εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Μηδενική ανοχή δηλώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, μεταφέροντας την αγανάκτηση των μελών της, στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Με επιστολή της καταγγέλλει ελλείψεις σε βασικά υλικά, τονίζοντας πως πλέον οι αστυνομικοί σταματούν να τα καλύπτουν από την… τσέπη τους. Ταυτόχρονα, καλεί τα μέλη της, εάν λόγω έλλειψης εξοπλισμού και μέσων, αδυνατούν να εκτελέσουν με ασφάλεια την αποστολή τους, να απέχουν από αυτή μέσω της σύννομης διαδικασίας…

Ξέμειναν ακόμη και από χαρτί…

Η Ένωση μεταφέρει στον αρχηγό ότι ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό γίνεται δέκτης συνεχών διαμαρτυριών μελών της σχετικά με την μη προώθηση δαπανών από την Υπηρεσία για την προμήθεια υλικού και εξοπλισμού των Υπηρεσιών. ΄΄Ένας μεγάλος οργανισμός όπως η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι δυνατόν να στηρίζει τις δαπάνες της σε χορηγίες και προσφορές΄΄, αναφέρει η Ένωση, προσθέτοντας: ΄΄Είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν βασικά υλικά όπως είδη αλληλογραφίας, (χαρτί εκτύπωσης, μελάνια, γραφική ύλη κ.λπ.) με αποτέλεσμα να μην δύναται να εξυπηρετηθεί και ο πολίτης ή να μην υπάρχει τακτική χρηματοδότηση για την καθαριότητα και απολύμανση οχημάτων και εγκαταστάσεων όπως τα κρατητήρια. Είναι αδιανόητο να μην παρέχονται στον εργαζόμενο αστυνομικό τα απαραίτητα για την ασφαλή εκτέλεση της Υπηρεσίας και να παρουσιάζονται ελλείψεις σε βασικά υλικά όπως περιορισμένος αριθμός παλαιού τύπου αλεξίσφαιρα, πεπαλαιωμένα οχήματα, απαρχαιωμένα συστήματα επικοινωνίας, ειδικές στολές όπως δικυκλιστών και ειδικών υπηρεσιών, φωσφορούχα γιλέκα, υγειονομικό υλικό (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά είδη κ.λπ.), μέσα σήμανσης της Τροχαίας, συντήρηση, καθαρισμός και ελαστικά οχημάτων, ατομικός εξοπλισμός Αστυνομικού και δεκάδες άλλα υλικά που ή δεν υπάρχουν πια καθόλου ή παρέχονται σε ελάχιστες ποσότητες΄΄.

Καθυστέρηση δεδουλευμένων

Παράλληλα, η Ένωση επισημαίνει ότι τις τελευταίες ημέρες δέχθηκε μέχρι και παράπονα για μη έγκαιρη καταβολή των αμοιβών αστυνομικών, οι οποίοι έχουν αποσπαστεί στα ακριτικά νησιά της χώρας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος δημιουργώντας ουσιαστικά σε αυτούς και τις οικογένειες τους πρόβλημα επιβίωσης, θέμα που τελικά επιλύθηκε μετά την δυναμική παρέμβαση της Ένωσης.

Καταλήγοντας, το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών σε επίπεδο Αχαΐας, τονίζει στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.: ΄΄Η «κρίση» για τα ανωτέρω δεν αποτελεί δικαιολογία. Το κράτος οφείλει να κατευθύνει τις δαπάνες του και τα χρήματα που υπάρχουν και στον βασικό πυλώνα της Ασφάλειας του Πολίτη. Το φιλότιμο αλλά και η δυνατότητα του Αστυνομικού που μέχρι χθες από το δικό του υστέρημα προμηθευόταν το αλεξίσφαιρό του ή την γραφική ύλη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του πολίτη, εξαντλήθηκαν. Τέλος καλούμε όλα τα μέλη μας σε οποιαδήποτε περίπτωση, λόγω έλλειψης εξοπλισμού και μέσων, αδυνατούν να εκτελέσουν με ασφάλεια την αποστολή τους, να απέχουν από αυτή μέσω της σύννομης διαδικασίας και να ενημερώνουν σχετικά και άμεσα την Ένωση μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr